Video : Tipsbladet
Superliga

AaB har flirtet med Oscar Hiljemark i to måneder

Oscar Hiljemark har længe været i dialog med AaB om en aftale. Mandag kom underskriften i hus.

AaB fik blot én ny spiller til klubben på deadlinedag, men det var til gengæld ikke en hr. hvem-som-helst.

Nordjyderne slog kløerne i den tidligere svenske landsholdsspiller Oscar Hiljemark, der har været klubløs i nogle måneder, efter han forlod Serie A-klubben Genoa i sommer.

Den 28-årige midtbanespiller har i flere omgange været tæt på at skifte til FC Midtjylland - senest tilbage i januar - men det blev ikke til noget, og så endte han i stedet hos konkurrenterne fra AaB ni måneder senere.

Læs også:Ny Randers-profil er én af verdens hurtigste fodboldspillere

Til stor glæde i Nordjylland.

- Det er selvfølgelig en rigtig god spiller. Han har masser af erfaring fra næsten 100 kampe i Serie A, og han har spillet på det svenske landshold, så det er en markant forstærkning, som helt sikkert øger den kvalitet, vi har i truppen, siger sportschef Inge André Olsen til tipsbladet.dk.

Oscar Hiljemark har blot spillet 10 fodboldkampe i 2020, og han har som nævnt været klubløs i nogle måneder, så svenskeren er ikke i topform, men helt skidt ser det heller ikke ud, lyder det fra AaB.

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

- Hans fysik ser god ud, men han har ikke spillet i lang tid, så det er klart, at han har noget, han skal indhente. Vi satser på, at han kan hjælpe os allerede efter landskampspausen, og så skal han hele tiden bygge på. Han er helt sikkert en spiller, der kan skubbe os i den rigtige retning, og han kan hjælpe vores mange unge spillere, siger Inge André Olsen og tilføjer, at flirten har stået på i noget tid:

- Vi har haft kontakt i lang tid – i næsten to måneder. Han havde mange andre tilbud, han skulle forholde sig til, men kort før weekenden fik vi en konkret mulighed for at hente ham, og så tog vi ham til lægetjek og lagde sidste hånd på aftalen mandag.

Oscar Hiljemark har underskrevet en kontrakt på tre år med AaB. 

Læs også:Avis: FC Midtjylland afviser AaB-bud på Ronnie Schwartz

Læs også:Rygtet til Spanien: Sory Kaba afviser at være tæt på FCM-exit

Læs også:OB skriver lang kontrakt med Troels Kløve: Han er en kulturbærer