Video : Tipsbladet
Superliga

Riddersholm hylder Onazi-kommentar: Det er slet ikke arrogant

Stjernen Ogenyi Onazi regner ikke med at skulle tilbringe ret lang tid i SønderjyskE - måske kun et halvt år. Den udtalelse bakker Glen Riddersholm fuldt ud op om.

- Det er en kortsigtet plan, men jeg er klar til at tage det en uge ad gangen, og efter det må vi så kigge efter noget større (...). Forhåbentlig kan jeg spille her en halv eller en hel sæson.

Sådan udtalte SønderjyskE's nyerhvervede midtbaneprofil Ogenyi Onaz tidligere på ugen i et interview med BBC, og dermed lagde den forhenværende Lazio-spiller ikke skjul på, at han ikke regner med et langt ophold i Haderslev-klubben, hvor han har indgået en aftale for resten af indeværende sæson med option på yderligere to år. 

Bemærkningen er faldet nogle for brystet og er blevet tolket som, at Ogenyi Onazi ikke ligefrem har hjertet med sig til Danmark, hvor han skal opbygge formen efter længere tid som klubløs.

En sådan tolkning er dog skudt helt ved siden af, lyder det fra Glen Riddersholm. 

SønderjyskE-træneren mener slet ikke, at der er noget at rynke på næsen over.

- Jeg synes, det er fedt, at han ikke forestiller sig, at han skal være her i lang tid. Det er med til at rykke hans egen overligger, og det er sådan noget, der kan være med til at rykke os som klub. Det viser, hvilken karakter han er, og hvis man rynker på næsen over den udtalelse, er det, fordi man ikke forstår branchen. I en topklub oplever man den tilgang hos alle spillere, siger Riddersholm til tipsbladet.dk og tilføjer:

Læs også:Ny SønderjyskE-profil regner ikke med et langt ophold i Danmark

- Jeg ser det ikke som arrogant. Jeg synes, det viser, at han opererer på en anden hylde, end man er vant til at se i SønderjyskE. Og hvis ikke en spiller tror på sig selv, hvem skal så gøre det? Onazi har sat overliggeren højt, og han tager selv ansvaret for at nå derop. 

Men det er vel til at forstå, hvis nogle SønderjyskE-fans kan blive lidt bekymrede over sådan en udtalelse?

- Selvfølgelig er spørgsmålet fair, og så længe han er i SønderjyskE, skal han repræsentere vores logo og give alt. Det har jeg ingen tvivl om, at han også kommer til, og jeg anser kun hans mentalitet som værende sund og inspirerende, fastslår Glen Riddersholm.

Stadig langt fra formen
27-årige Ogenyi Onazi kom til SønderjyskE på næstsidstedagen af transfervinduet, og det vakte opsigt, da han er en spiller, der normalt ikke bør være inden for Haderslev-klubbens rækkevidde. 

Onazi kan blandt andet bryste sig af over 100 kampe for Lazio, 24 kampe i Europa League og 51 landskampe for Nigeria - en god håndfuld af dem som anfører.

Så når Ogenyi Onazi nu står i SønderjyskE, er det, fordi han aktuelt ikke er den bedste udgave af sig selv.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF

- Han har et fysisk efterslæb, som han skal arbejde rigtig meget med, og vi kan ikke være skråsikre på, at han kommer til at dominere, men hans CV taler for sig selv og siger alt om, hvilken spiller han er, når han er på toppen. Det kan vi også se i glimt på træningsbanen, men det er noget andet at spille på stor bane i en kamp, og der har han noget, han skal have indhentet, siger Riddersholm og fastslår, at han ikke ved, hvornår midtbanespilleren er kampklar:

- Hans form er bedre, end jeg havde regnet med, men jeg vil ikke sætte en tid på. Han skal have benene i gang, og så skal vi sammen sørge for, at der ikke opstår komplikationer. Vi er meget tålmodige med ham og haster ikke noget igennem.

Det er ikke sikkert, at Ogenyi Onazi får spilletid på søndag mod Brøndby IF. Han kommer til gengæld i aktion på mandag.

- Vi møder Vejle i en reserveholdskamp på mandag, og her skal han i hvert fald have nogle minutter. Vi har en del kampe tilbage i det her efterår, og vi ser ham snart i en eller anden grad, men det gælder for ham som med alle andre, og at han først og fremmest skal gøre sig fortjent til at spille, lyder det fra Glen Riddersholm.

Ogenyi Onazi spillede i 2013 en vigtig rolle på det nigerianske landshold, der vandt Africa Cup of Nations. Samme år vandt han Coppa Italia med Lazio, og han startede på banen i finalen mod rivalerne fra AS Roma. 

Læs også:Avis: Ny SønderjyskE-ejer har taget analytisk gruppe med

Læs også:SønderjyskE har afvist stort bud fra mesterklub på Alexander Bah

Læs også:SønderjyskE bekræfter nigerianer: En spiller med et vanvittigt CV

Læs også:SønderjyskE henter tidligere Lazio-spiller