Video : Tipsbladet
Superliga

Morten Bruun: Derfor har Vejle og SønderjyskE stor succes

Både Vejle og SønderjyskE buldrer derudaf, og nøglen skal blandt andet findes i de to klubbers bredde. Det mener fodboldekspert Morten Bruun.

At Vejle Boldklub og SønderjyskE ligger side om side i Superliga-tabellen er som sådan ikke nogen kæmpe overraskelse. At de gør det som henholdsvis nummer et og to, var der imidlertid ikke mange, der havde set komme.

De to klubber har taget fronten i Superligaen sammen med de forsvarende mestre fra FC Midtjylland, og det stod ikke skrevet ret mange steder, at oprykkerne og pokalvinderne skulle spille med helt i toppen.

Sæsonen er stadig lang, og det er tvivlsomt, om begge klubber kan stå distancen på den helt lange bane. Under alle omstændigheder kan man ikke tage den flotte sæsonstart fra dem.

Morten Bruun, der er ekspert på Discovery Networks, løfter på hatten for de to jyske klubber, og det er godt for Superligaen, mener han. 

Læs også:Store planer i FC Midtjylland: Vil bygge superfaciliteter i Ikast

- Det er sådan noget, som en liga har brug for. Det behøver ikke nødvendigvis at være en Leicester, der går hele vejen, men der er behov for at blive mindet om, at man ikke kan regne sig frem til det hele på forhånd ved at kigge på klubbernes budgetter, siger Morten Bruun til Tipsbladet.

Han har et godt bud på, hvorfor det er gået Vejle Boldklub og SønderjyskE så godt.

- Nu tror jeg, at jeg siger noget klogt: For jeg vil sige, at det er bredden. Meget ofte ville man med sensationshold kunne sige, at de kun har 10-12 spillere på det nødvendige niveau. Men når jeg ser SønderjyskE og Vejle skifte fem mand ud i løbet af en kamp, så sidder jeg ikke med en fornemmelse af, at nu bliver de dårligere. Det er i hvert fald noget, som Glen Riddersholm har arbejdet helt målbevidst med.

- Jeg tror ikke, at nogen har skiftet så meget ud, som han har, efter det er blevet tilladt med fem udskiftninger. Det har blandt andet gjort, at han lige pludselig står med en bred trup. Spillere som Julius Eskesen, Peter Christiansen og Rasmus Vinderslev kom lige pludselig tættere på

Læs også:Rasmus Ankersen om Solbakken-fyring: Det er et voldsomt skridt at tage

- Det ser ud, som om SønderjyskE og Vejle har 22 fuldbefarne Superliga-spillere. Jeg kan ikke nævne en position i de to klubber, hvor jeg ikke føler, de har to spillere, der godt kan være med i Superligaen. Det vil jeg mene, at jeg kan i Randers. Jeg mener ikke, Randers har 22 Superliga-spillere, og det mener jeg heller ikke, at Horsens har, og Lyngby har slet ikke. Men det synes jeg faktisk, at de to hold har, og det skulle tale for, at det ikke bare er døgnfluer, lyder det fra Morten Bruun.

I Tipsbladet kan du dykke meget længere ned i de to overraskende tophold - du får blandt andet Jacob Schoop og Glen Riddersholms vurderinger af den flotte sæsonstart. I avisen får du desuden et stort interview med Claus Steinlein, en status på AFC Ajax før kampen mod FC Midtjylland, et portræt af Leeds-bomberen Patrick Bamford - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet i dag, fredag.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet
Læs også:Vejle-boss slår fast: Vil være arrogant at sigte højere
Læs også:Vejle håber at kunne lande transferfri angriber
Læs også:Vejle-spiller har hjerteproblemer: Vi tager ingen chancer