Video : Tipsbladet
Superliga

FCN-træner hylder tomålsskytte: Det sjove er, at han ser sig selv som 6'er

Han har scoret tre gange i de seneste to kampe, og det lader i den grad til, at Abu Francis har fundet sig godt til rette. Men faktisk ser han mere sig selv som defensiv midtbanespiller, siger Flemming Pedersen.

I sidste sæson tabte FC Nordsjælland alle fire gange, klubben mødte FC Midtjylland, men i denne sæsons første møde fik Flemming Pedersen og FCN skovlen under de danske mestre.

Det skete på meget imponerende vis med en sejr på 4-1 hjemme over Brian Priskes Champions League-mandskab.

I centrum var igen Abu Francis. Efter han for en uge siden scorede det udlignende mål mod AC Horsens, da han blev indskiftet, gik han denne gang skridtet videre med to yderst imponerende scoringer. 

Første scoring lagde han køligt ind fra venstre med en afslutning fladt forbi keeper Mikkel Andersen, og mål nummer to satte han ind lige før pausen, da han på magisk vis sparkede bolden i en lang bue over i det fjerneste hjørne.

Imponerende af spiller, der nu ser ud til at få en chance i startopstilingen på Flemming Pedersens hold.

Læs også:Vanvittige FC Nordsjælland-scoringer satte FCM til vægs

- En ting var sikker: Der ikke var nogen, der var i tvivl om, at Abu Francis skulle spille denne gang, fordi han har haft en opadgående formkurve, og han var også i spil til at starte inde mod Horsens, men der var han så på bænken. Vi så ham i reserveholdskampen i Odense, hvor han også var flyvende og scorede to mål, og vi lod ham spille til venstre (i reserveholdskampen, red.), fordi vi allerede havde besluttet, han skulle spille mod Midtjylland. Det er klart, at han bliver jo svær at holde ude nu, siger Flemming Pedersen om sin nye målhelt.

Målhelt er dog noget nyt for Abu Francis, for faktisk ser ghaneseren sig slet ikke som offensivspiller.

- Han har scoringsevne, og han har blikket for keypasses. Han kan drible, han er hurtig, han er god i hovedspillet også. Men specielt hans scoringsevne og hans mod - han kommer altid i boksen, og han har også forfinet sit spark.

- Jeg stillede ham spørgsmålet i sidste sæson, at nu når "Dams" forlod os, hvem der så skulle sparke frispark. Så sagde han ”det skal jeg”. Så sagde jeg ”du skal træne noget mere”. Og det har han så gjort, han har virkelig trænet på sit spark, og man kan se, at han er ved at få et riv, og så er han bare en fantastisk fyr, der arbejder stenhårdt og altid tænker på holdet.

- Men hans afleveringsspil har været for løst, og det sjove er, at han ser sig selv som 6'er. Og mange gange har vi spillet ham på midten, men der har han ikke holdt fast nok, han har smidt bolde og sådan, og det har holdt ham lidt ude, men nu ser vi ham som angriber, siger Flemming Pedersen om Abu Francis og slår fast, at ghaneseren har det fint med sin nye rolle.

Læs også:Bedst og værst: Midtjysk mareridt, Bambi på glat is og Rygaard-genialitet

Den 19-årige spiller har ventet tålmodigt på den chance, han han nu har fået og grebet, og han har da også ved tidligere lejligheder vist potentiale, uden at han har fået stemplet ind for alvor i Superligaen. Faktisk så tålmodigt, at Flemming Pedersen må lette på hatten over Francis' ro og balance. Nu er døren dog åben for Abu Francis.

- Det er ikke en type, hvor tingene stiger til hovedet. Han har hele tiden haft Essien som mentor, også inden Essien startede her. Det nyder han godt af.

- Jeg har virkelig gerne villet give ham noget mere spilletid, men det har bare været svært på baggrund af hans tidligere præstationer og det med, at han har smidt bolden, og det har ødelagt vores spil. Men han er bare en person, der siger ”ja, det er okay, du bestemmer. Jeg arbejder bare så hårdt, jeg kan”. Og så med et smil på - ”jeg arbejder videre”. Den ro har Essien været med til at give ham, altså ”du er stadig ung. Så bare rolig - trænerne tror på dig, og det skal nok komme med tiden”.

- Det er jo det, så rutineret en spiller som Essien kan bidrage med, eller noget af det, siger FC Nordsjællands cheftræner.

Abu Francis har spillet fem kampe i denne sæson og har altså scoret tre gange. I alt har han 25 Superliga-kampe på cv'et og har scoret fem gange. Hvis formen fortsætter, er der mange flere kasser i vente.

Læs også:Startopstillinger: FC Midtjylland skifter seks til FC Nordsjælland-møde

Læs også:FCN-helt: Jeg kæmper for min chance

Læs også:OB-bomber viser målform før comeback: Scorer to for reserverne