Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand ser med fra hotelværelse: Vil være i kontakt med assistent

Kasper Hjulmand vil være i telefonisk kontakt med analytiker under Danmarks kamp mod Sverige.

Danmark tager onsdag aften imod Sverige i en testkamp, som har været hårdt præget af coronavirus-udbrud.

Både det danske og det svenske landshold må nemlig undvære en række spillere, og især Danmark er hårdt ramt. De må undvære en lang række spillere, mens landstræner Kasper Hjulmand og assistenttræner Morten Wieghorst heller ikke er med.

I stedet er det Ebbe Sand, som vikarierer som landstræner, mens han får hjælp af målmandstræner Lars Høgh og analytiker Mounir Akhiat. Men Kasper Hjulmands aftryk vil være at finde på kampen, siger han i et interview med Herrelandsholdets Facebook-side..

- Jeg har selvfølgelig været med til at vælge og sætte holdet og forberede nogle spillere gennem Teams-møder og så videre, men det er vigtigt, at Ebbe og dem på sidelinjen føler, at det er det, de tror på, som bliver sat i spil. Vi Har forberedt alle mulige scenarier, og vi har planlagt nogle udskiftninger, så alle de her ting er planlagt, og ellers skal spillerne fyre den af.

- Selvfølgelig har vi kontakt, og jeg er der telefonkontakt mellem Mounir og mig. Men jeg skal jo lade dem være. Hvis jeg begynder at sige alle mulige ting, tror jeg, at jeg har for høje tanker om mig selv. Jeg har været træner i mange år og ved, at det handler meget mere om de andre ting. Jeg har ikke særlig meget magt over den her kamp, lige meget hvor meget jeg gerne vil, siger Kasper Hjulmand. 

På grund af de mange afbud har nogle spekuleret i, om kampen overhovedet burde blive afviklet, men det synes Kasper Hjulmand, at den bør. Han forklarer i interviewet hvorfor. 

- For det første er alt, der hedder venskabskampe, heldigvis afskaffet. Det vil sige, at alle kampe - også denne testkamp - giver point til ranglisterne. Den 7. december skal der trækkes lod til VM-puljerne, som vi starter med i marts. Det er meget svært at komme til VM, og kun 13 europæiske hold kommer med.

- Der bliver lavet ti puljer, og kun de ti puljevindere går videre direkte. I og med at man kan få en seedning blandt de bedste ti, så slipper man for at skulle forbi en af de største europæiske nationer, når man skal kvalificere sig. Så den top 10-placering er vigtig, og der tæller pointene fra denne kamp med. Ikke helt så meget som Nations League-kampe, men de tæller.

- Og så synes jeg, at fodbolden er en del af kulturlivet og underholdsningsindustrien, og det er med til at sørge for, at folk får følelserne i spil i en tid, hvor vi også har brug for det. Og det kan fodbolden og landsholdsfodbolden som intet andet, og det synes jeg stadigvæk er relevant, siger Kasper Hjulmand i interviewet.

Kampen mellem Danmark og Sverige sparkes i gang klokken 19.30. 

Læs også:Dyr pokalsejr for SønderjyskE: Topscoreren er blevet skadet

Læs også:Forvirret? Her er forklaringen på, at Dolberg må spille trods positiv test

Læs også:Mikkel Damsgaard kan blive historisk: Ville være fedt at have den på sig

Læs også:Sveriges landstræner smittet med coronavirus: Misser tre landskampe