Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vejle Boldklub - Brøndby IF

Der venter et spændende opgør søndag mellem top mandskaber, der ligger i top seks.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Jakob A. Sundberg
På TV: 3+
Hashtag: #vbbif #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Oprykkerne fra Vejle Boldklub har fået en glimrende start på denne sæson og ligger aktuelt hele 12 point over nedrykningsstregen. Klubben fik senest 1-1 ude mod FC Nordsjælland og har i det hele taget vist sig at have rigeligt at byde på i Superligaen.

Vejlenserne gik også videre i Sydbank Pokalen i sidste uge, men her skulle holdet dog lige gennem en straffekonkurrence mod Brabrand først. Begge Vejles mål blev i øvrigt sat ind af Kevin Yamga, der ser ud til at være kommet sig okay over en tidlig udskiftning i opgøret mod AaB.

Angriber Luis Henrique kom på banen i pokalkampen og lader derfor til at være klar til Superliga-fodbold også.

Allan Sousa kan spille, for selv om han så rødt i pokalturneringen, gik Vejle videre, og dermed skal han afsone i pokalturneringen.

Brøndby IF:
Efter tre nederlag i streg fik Niels Frederiksens mandskab brudt stimen, da det blev til en sejr på 3-1 hjemme over OB. Dermed står klubben noteret for 15 point for de første otte kampe, og det er et enkelt point mere end modstanderen Vejle.

Læs også:Superliga powerranking: Har kniven for struben efter ydmygelse

Der er ingen tvivl om, at der venter BIF en svær kamp i Vejle. Oprykkerne er et godt og velspillende mandskab, der har flere offensive strenge at spille på, så der skal være styr på defensiven i Brøndby.

Den defensiv er uden venstre wingback Blas Riveros, der udgik med et overrevet korsbånd mod OB, og det bliver formentlig Peter Bjur, der skal erstatte Riveros. Kevin Mensah er nemlig skadet, ligesom Rezan Corlu er det.

Sigurd Rosted vender tilbage fra overstået karantæne, og så er Lasse Vigen blevet sin skade kvit.

Karantæner:
Vejle Boldklub: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-2-3-1): Groothuizen - Mølgaard, Greve, Ojala, Amundsen - Ezatolahi, Gundelund - Sousa, Schoop, Mucolli - Faghir

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Rosted, Maxsø, Jung - Bruus, Frendrup, Lindstrøm, Radosevic, Bjur - Uhre, Pavlovic

Læs også:Spotpris på Dplay: Se AaB - FCN og topbraget AGF - FCM

Profilen:
17-årige Wahid Faghir scorede sit første Superliga-mål, da han gjorde det til 1-1 mod FC Nordsjælland i seneste Superliga-runde. Angriberen er værd at holde øje med - dels er han et stort talent, dels er der større klubber, der er interesserede i at købe ham.

Vidste du, at..:
Sigurd Rosted er vendt tilbage fra det norske landshold efter en noget turbulent periode. Han og de andre norske landsholdsspillere, der er på kontrakter i udenlandske klubber, har kun fået lov at rejse hjem, hvis de lovede at fortsætte coronakarantænen, som de er sat i på grund af en positiv prøve fra en anden norsk landsholdsspiller. Men nu er både Rosted og Fossum tilbage i Danmark, og de to spillere spiller i den kommende runde. Deres klubber slår fast, at man i Danmark følger danske regler, ikke norske.

Dom:
Det er en svær kamp at spå, for på god dag kan Vejle Boldklub spille lige op med selv de bedste i Superligaen. Omvendt har Brøndby nogle kvaliteter, der burde passe godt til kampen. BIF er stærke i omstillingsspillet og har hurtige folk i offensiven, hvilket kan gøre ondt på et Vejle-hold, der gerne vil styre kampen.

Vi trorpå en god og underholdende fodboldkamp, som Brøndby IF i sidste ende vinder, fordi der er nogle gode og skarpe offensive spillere på holdet. 2-1 til udeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Spanier kædes sammen med AaB: Ville være et godt skridt for mig

Læs også:- Det undrer mig helt klart, at Brøndby ikke har forlænget

Læs også:Karantæner - hvem er ude?