Video : Tipsbladet
Superliga

Dansk træner har stået der selv: Sådan klarer FCM hårdt kampprogram

For Allan Kuhn er det vigtigt, at FC Midtjylland ikke skifter for meget ud på spillerne, og at det mentale er sværere end det fysiske i denne periode, hvor de spiller Champions League.

FC Midtjylland er for første gang i et europæisk gruppespil siden 2015 i denne sæson, hvor de denne gang er med i Champions League. Det betyder mange kampe på kort tid, og for Allan Kuhn, der stod i spidsen for AaB, da de var med i turneringen i 2008.

Den oplevelse har givet ham et klart billede af, hvordan man kommer bedst igennem det medfølgende, stramme kampprogram, som midtjyderne nu befinder sig i med to kampe om ugen igennem lang tid.

Læs også:AaB uden nøglespillere mod FCM: Feher har planen klar

- Nu spiller FCM i Amsterdam onsdag og skal så møde AaB lørdag. det bliver hårdt, og det kræver en masse fysik, men ikke mindst mentalt. Det mentale er sværere. Det er noget spillerne selv skal finde ud af, siger han og fortsætter:

- Dengang vi prøvede det med AaB, spillede vi i Europa League året før og havde vænnet os til det. Samtidig tror jeg, at det er vigtigt ikke at lave for mange udskiftninger. Måske to-tre stykker. Det vigtigste er ikke at ødelægge rytmen på holdet, forklarer han på FCM's hjemmeside..

Læs også:AaB gæster FC Midtjylland uden en håndfuld profiler

Forud for kampen forventer den tidligere AaB- og FCM-cheftræner en meget interessant kamp, hvor de to mandskaber har nogle ligheder i spillestil. 

- Men jeg tror på et super spændende opgør. Det blvier en taktisk affære med det høje pres fra begge hold som bliver afgørende. Hvilket hold løber i fuldgruberne, og hvem lykkes med at spille forbi presset, fortæller Kuhn.

Kampen mellem FC Midtjylland og AaB spilles lørdag klokken 16, og den bliver sendt direkte på TV3 Sport.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - AaB

Læs også:Bach Bak: Det har FC Midtjylland lært af denne sæson

Læs også:Spilforslag til SL: Mestrene slår afbudsramte AaB