Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Atalanta - FC Midtjylland

De danske mestre har fortsat ikke fået point i Champions League-gruppespillet og er i fare for at ende uden noget som helst.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo
Dommer: Tasos Sidiropoulos, Grækenland
På TV: 3+
Hashtag: #atafcm #cldk

Holdnyt:
Atalanta:
Det italienske mandskab har vist fine takter i dette års Champions League og står med gode muligheder for at komme videre fra gruppespillet, men det er også vitalt, at mødet med FCM ender med en sejr, for ellers vil det se meget svært ud pludseligt.

Både Ajax og Atalanta står noteret for syv point, efter italienerne vandt i Liverpool senest, mens Jürgen Klopps mandskab har ni point for de første fire runder. Så ingen af de tre hold er sikre på noget som helst, og det går ud over FCM, der ikke kommer til at møde et Atalanta-hold på autopilot.

I den hjemlige liga kommer man fra et nederlag på 0-2 til Verona, der har sendt holdet ned på ottendepladsen, og formen i ligaen har ikke været voldsomt prangende. 

Atalanta har et par spillere, der har fået konstateret coronavirus, og de folk kan være ude af opgøret mod FC Midtjylland - der er tale om Ruslan Malinovskyi samt Aleksey Miranchuk - og så er folk som centerback Caldara og venstre back Gosens formentlig ude med skader. Målmand Gollini måtte udgå af Atalantas kamp i weekenden med en skade.

FC Midtjylland:
De danske mestre er fortsat uden point i Champions League-gruppespillet, og der venter en meget svær opgave, når man gæster Bergamo og Atalanta.

Da de to hold mødtes i Danmark i gruppespillets første kamp, fik FC Midtjylland en syngende lussing og tabte med 0-4.

Læs også:Færdig for i år: OB'er har brækket sin tå

Nu skal Brian Priskes mandskab forsøge at gøre bedre, når man altså gæster det italienske.

Til opgøret mod Atalanta er Priske med sikkerhed uden anfører Erik Sviatchenko, der sidder i karantæne efter et rødt kort i Amsterdam senest. Det er spørgsmålet, om ikke det bliver Daniel Høegh, der spiller fra start ved siden af Alexander Scholz, da Manjrekar James ikke just har imponeret, når han har fået muligheder.

Jens Lys-Cajuste er ude, da han er smittet med Covid-19, mens Evander egentlig er rask igen og opfylder UEFA's krav til at spille, men ikke opfylder de italienske myndigheders krav til at deltage i professionel sport i landet. Derfor er han blevet hjemme. Junior Brumado har været skadet på det seneste og ventes at være ude igen.

Pione Sisto er heller ikke rejst med til Italien, og i stedet kunne det godt ligne, at Bozhidar Kraev får en chance fra start.

Karantæne:
Atalanta: Ingen
FC Midtjylland: Erik Sviatchenko

Bud på startopstillinger:
Atalanta
(3-4-2-1): Sportiello - Toloi, Djimsiti, Romero -  Hateboer, de Roon, Freuler Mojica - Ilicic, Gomez - Zapata

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Cools, Høegh, Scholz, Paulinho - Madsen, Onyeka - Dreyer, Kraev, Mabil - Kaba

Profilen:
Da de danske mestre blev knust 0-4 hjemme til Atalanta, var angriber Duvan Zapata ustoppelig. Han scorede målet til 1-0 og lagde op til de to efterfølgende scoringer. Ham skal FC Midtjylland have styr på, hvis det ikke skal ende med et nyt og stort nederlag til Atalanta.

Læs også:Dansk succes i Europa: Måske ringer landsholdet en dag

Vidste du, at..:
I UEFA-turneringer er det indbyrdes kampe, der tæller før målscore, når to hold ender på samme pointantal, og det betyder - i et tænkt eksempel - at det er Ajax, der går videre sammen med Liverpool, hvis Liverpool slår Ajax, mens Atalanta slår FCM i denne runde, og Liverpool vinder over FCM i sidste runde, samtidig med at Ajax slår Atalanta hjemme i Amsterdam. Så vil både Ajax og Atalanta ende på 10 point, men Ajax er bedre indbyrdes med Atalanta og tager dermed gruppens andenplads.

Dom:
Det er svært at se, hvordan FC Midtjylland skal få noget med fra Bergamo. De danske mestre har insisteret på at holde fast i kun to centrale midtbanespillere og så med tre bag angriberen, og det er blandt andet blevet kritiseret af Michael Laudrup i optaktsstudiet, at man ikke har forsøgt noget andet.

Spørgsmålet er, om Brian Priske kan gøre andet, hvis både Evander og Jens-Lys Cajuste må sidde ude igen med Covid-19.

De danske mestre skal undgå at få en snitter, og det er bestemt ikke gjort nemmere af, at FC Midtjylland er uden kaptajn Erik Sviatchenko, der sidder over med karantæne.

Vi regner med, at Atalanta vinder kampen sikkert. Denne gang får FCM lidt mere "succes" med at stoppe italienerne, så det bliver kun 3-0 til Atalanta.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Optakt: Brøndby IF - Lyngby Boldklub

Læs også:Avis: Han kan blive ny cheftræner i AaB

Læs også:Karantæner - hvem er ude?