Video : Tipsbladet
Superliga

OB vrager Jakob Michelsen: Men vi har fuld tillid til ham

Interview med OB's sportschef, Michael Hemmingsen, om den kommende afsked med Jakob Michelsen, og hvorfor parterne ikke skilles nu.

Til sommer skal OB have ny cheftræner. Jakob Michelsens kontrakt løber ud, og OB vil ansætte en en anden til den tid. Indtil da fortsætter Michelsen dog i jobbet.

Under ham har OB fået en femte- og en syvendeplads i Superligaen. I 2021 er det ti år, siden holdet sluttede højere i tabellen. Alligevel skifter OB altså sin træner ud.

- Overordnet set vi også været glade for samarbejdet trods placeringerne her i 2020. Men det har været det, der har været en del af det; at der har været nogle ustabile resultater, siger sportschef Michael Hemmingsen til tipsbladet.dk.

Hvis I er utilfredse med resultaterne, hvorfor skifter I ikke træner nu?

- Det er et udtryk for, at vi har fuld tillid til, at Jakob vil gøre sit arbejde færdig. Han er en professionel fodboldtræner, og han har god opbakning.

Ville det ikke give mening at give en anden chancen med det samme?

- Det er udtryk for, at vi har tillid til, at vi kan løse det og opnå vores forventninger til sæson i forhold til at komme i top 6. Det, mener vi, er den rigtige beslutning.

Læs også:OB vil ikke forlænge med Jakob Michelsen - samarbejdet slutter til sommer

Hvordan forventer du, det her påvirker Michelsens relation til spillerne?

- Vi kender Jakob som en meget professionel træner, og jeg er sikker på, at med den erfaring, han har, og hans faglige dygtighed, skal han nok blive ved med at få spillerne i den retning, vi alle gerne vil have.

I januar 2007 meddelte OB, at cheftræner Bruce Rioch ville blive afløst af Lars Olsen et halvt år senere. Det endte med, at Rioch selv sagde op i marts. Det kan Michael Hemmingsen godt huske, for han var assistenttræner dengang, og det var ham, der tog midlertidigt over. Og førte holdet til pokalguld i øvrigt.

Spørgsmålet er så, om han frygter, at OB igen kommer til at stå uden cheftræner midt i en halvsæson i stedet for før den.

- Det er hypotetisk. Vi er overbeviste om og har fuld tillid til Jakob og hans team, og at vi nok skal få løst den opgave, vi har nu.

Så det er du ikke bange for?

- Nej, vi er overbevist om, at det er den rigtige beslutning. Vi er sikker på, at han nok skal være med til, at vi opfylder vores målsætning. Så i det lægger vel, at vi har fuld tillid Jakob og trænerteamet (hvad angår den kommende halvsæson, red.).

Læs også:OB-ekspert: Jeg tror ikke en døjt på, at Jakob Michelsen bliver

I har fuld tillid, men vil alligevel have en anden træner. Kan du ikke uddybe det?

- Der har været nogle ustabile resultater i 2020, men vi er også sikre på, at det arbejde, der er lagt for dagen, nok skal gøre, at vi kommer i top 6. Så har vi besluttet, at vi fra sommer vil have ny træner. Så det er sådan, det er, siger Michael Hemmingsen.

Med 1,34 point pr. kamp havde OB det ottendehøjeste pointgennemsnit i Superligaen i 2020. Til sommer vil klubben dog "hyre en trænerprofil, der kan skabe mere stabilitet og bedre resultater", som OB skriver i sin pressemeddelelse.

Alle vil vel altid gerne have stabilitet og gode resultater. Hvad skal jeres næste træner kunne?

- Vi har heldigvis noget tid til at finde den rigtige træner til sommer. Det vil vi gøre og forberede os på og så have en træner, som vi ser som den rigtige.

Hvad skal han kunne, som I ikke har fået i 2020?

- Det var ustabilt i 2020 i forhold til resultaterne, hvilket lægger til grund for det. Vi har så noget tid til at finde den træner, som vi synes er den rigtige, siger Hemmingsen.

Læs også:Anderledes Superliga-stilling: Så store er problemerne for Horsens og Lyngby

Læs også:OB har mistet 17-årigt talent til Brøndby: Det er altid ærgerligt

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub