Video : Tipsbladet
VM

Kritik af regeringen: Det er meget problematisk

Amnesty International vil have regeringen på banen i forhold til VM i Qatar.

Den danske regering ved endnu ikke, hvordan den skal gribe fodbold-VM i Qatar an, selv om værtskabet blev tildelt i 2010. Det er meget problematisk, siger Amnesty International Danmarks Annette Stubkjær Rimmer til mediet dontt.dk.

Her bliver hun spurgt, om det er urimeligt, at landsholdets spillere og trænere jævnligt bliver afkrævet svar om deres syn på VM-værten. Det er det ifølge Stubkjær Rimmer ikke. Men Amnesty vil gerne have regeringen på banen.

- Vi synes ikke, at det er urimeligt, at DBU bliver forholdt de spørgsmål. Det er dem, der er medlemmer af FIFA, siger hun til dontt.dk.

- Vi synes til gengæld, at der mangler en politik på området. Man har vidst det i 12 år nu, og alligevel ved den danske regering ikke, om de vil deltage til VM. Det er meget problematisk. Sport og politik ER blevet blandet sammen forlængst.

Udover at regeringen ikke har taget stilling til, om den vil sende repræsentanter for det officielle Danmark, har den konsekvent styret uden om at tage stilling til, om DBU bør boykotte slutrunden. I fjor sagde statsminister Mette Frederiksen eksempelvis, at sporten selv måtte rydde op efter de problemer, som sporten skaber.

- Jeg er usikker på det sidste, der bliver sagt her, nemlig om det er rigtigt, at sporten har bedt om politisk hjælp. For hvis sporten i dag finder, at man har truffet en forkert beslutning, så kan sporten vel træffe en anden og bedre beslutning.

Tipsbladets chefredaktør stillede forleden et forslag til, hvordan man slipper ud af at afholde VM i Qatar.