• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Thomas Pyndt, Tipsbladet

Morten Nordstrand overvejede karrierestop

Morten Nordstrand overvejede karrierestop
Foto: Getty Images

Efter en skidt afslutning på tiden i Australien tænkte den 34-årige Morten Nordstrand på at lægge støvlerne på hylden, for fodbold var pludselig blevet surt. Men så tog den gamle målkonge en tur til Amager og fik en snak med folkene i Fremad, og nu glæder han sig meget til det nye liv i 1. division.

Af Thomas Pyndt, Tipsbladet

Man kan høre smilet i Morten Nordstrands stemme, da Tipsbladet fanger ham på telefonen en mandag eftermiddag, mens han tramper af sted på cyklen hen over Amager Fælled på vej til træning i sin nye klub Fremad Amager. For det var lige præcis det her, han gerne ville. Hjem til Danmark igen, finde en klub med godt humør og plads til en aldrende målscorer og så bare nyde karrierens sidste år efter nogle hårde måneder ”down under” i Newcastle Jets.

Den første halve sæson i Australien havde ellers været rigtig god med fire mål i 11 kampe, men kort før starten på den nye sæson skiftede holdet træner, og dermed ændrede stemningen og spillestilen sig også. Det blev mere kæft, trit og retning til træning og defensiv bold i kampene, så selv om solen skinnede, og familien Nordstrand boede 300 meter fra stranden og surferne i de frådende bølger, var der ikke nogen tvivl om, at de skulle hjem igen. Og angriberen var ikke engang sikker på, at han havde lyst til at fortsætte med fodbolden.

- For at være helt ærlig så overvejede jeg faktisk at stoppe, så tung var den sæson, jeg lige havde været igennem. Det må aldrig føles som en sur pligt at tage til træning, men sådan var det, og derfor gik jeg også med de tanker om bare at stoppe.

- Men da vi så var kommet hjem, og jeg havde ligget stille i nogle uger, kunne jeg jo godt mærke, at det begyndte at krible i mig igen. Man stopper lige op og får tænkt over, hvor fedt det egentlig er, at man stadig har fysikken til at spille, og hvor sjovt det kan være.

- For jeg elsker stadig at spille fodbold. Jeg elsker at træne, og jeg elsker de kampdage, hvor det hele handler om tre point. Det brænder jeg stadig for. Og så elsker jeg at lave mål og lave chancer, siger Morten Nordstrand til Tipsbladet.

Men hvad er ambitionerne med skiftet til Fremad Amager, hvordan kan han blive en del af 1. divisions ældste angrebsduo sammen med en gammel Lyngby-kammerat fra ynglingetiden, og har han stadig saksesparket på repertoiret, selv om han har rundet de 34 år?

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen og sætter også fokus på den nye sæson i 1. division, blandt andet med en snak med Fremad Amagers nye angriber Morten Nordstrand. Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:
- Stor optakt til 1. division
- Historien om FC Fredericia, den evige 1. divisionsklub
- Tipsbladet forklarer: Qatar og fodbolden
- AC Milan vender tilbage
- Transferoverblik
- Superliga-barometer
- Spiltips
- Resultater

Superliga

Mere Superliga

Fokus