• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Viborg ansætter tidligere landsholdsspiller som målmandstræner

Jesper Christiansen er ny målmandstræner i Viborg FF - han overtager fra Stephen Lowe.

Af Kenneth Jensen

Han er tidligere Viborg-målmand, og nu kan han også kalde sig Viborg-målmandstræner.

Den 41-årige tidligere landsholdskeeper Jesper Christiansen vender tilbage til Viborg FF, hvor han overtager stillingen som træner for målmændene fra Stephen Lowe. En målmandstræner, Jesper Christiansen i øvrigt selv har trænet under.

Det er sportschef Jesper Fredberg, der har gennemtrumfet beslutningen om at opgradere på målmandspositionen, hvor man nu har en fuldtidsstilling, fremgår det af Viborgs hjemmeside.

- Lige siden jeg startede i klubben, har det stået højt på prioritetslisten at få opgraderet målmandstrænerrollen til en fuldtidsstilling. Det har vi selvfølgelig talt med Stephen Lowe om, men han har også et godt job ved siden af fodbolden, så det har ikke været muligt at få det til at harmonere, og derfor har vi kigget efter en anden løsning.

- Stephen er enormt værdsat af alle i klubben, og med sine mere end 33 år som VFF’er, så hører han til i den øverste kategori blandt klubikoner. Vi takker ham for mange års tjeneste som målmandstræner, og er glade for, at vi stadig kan beholde ham i klubben i en scoutfunktion, så vi fortsat kan bruge hans erfaring og ekspertise, siger Jesper Fredberg.

Lowe, der har været målmandstræner siden 1997, bliver altså i klubben som scout. Han siger:

- Jeg har fuld forståelse for, at klubben ønsker at opgradere setuppet, og det synes jeg også er det rigtige. For mit vedkommende, så kan man sige, at én opgave slutter, men nu starter en anden, og det glæder jeg mig til at komme i gang med.

- Min første kærlighed var fodbold, og min næste blev Viborg FF, så det er dejligt stadig at kunne være med til at bidrage her, og jeg ser frem til at fortsætte i den nye rolle, som jeg også synes er rigtig spændende.

Jesper Christiansen har senest været keepertræner i Fremad Amager. Han starter i sin nye stilling tirsdag.

Superliga

FCK vrager Daramy mod FCN

Ståle Solbakken har udtaget truppen til søndagens opgør mod FC Nordsjælland. Her har nordmanden fravalgt Mohamed Dara...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.