• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Dolberg ærgerlig over trænerskifte i Ajax: Jeg er ham taknemmelig

Dolberg ærgerlig over trænerskifte i Ajax: Jeg er ham taknemmelig
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Danskerne Kasper Dolberg og Lasse Schöne skal formentlig have ny træner, for senere tirsdag præsenteres Peter Bosz ifølge flere tyske og hollandske medier som ny træner for Borussia Dortmund.

Af Kenneth Jensen

Godt nok er der et par landskampe og en ferie, inden danskerne Kasper Dolberg og Lasse Schøne vender tilbage til Ajax, men når de kommer tilbage til Amsterdam, kommer der til at være store ændringer i staben.

Både tyske og hollandske medier fortæller nemlig, at Ajax-træner Peter Bosz senere tirsdag bliver præsenteret som ny chef for tyske Borussia Dortmund, hvor han overtager fra en fyret Thomas Tuchel. Angiveligt skulle Bosz have ønsket at fortsætte i Ajax, men en intern magtkamp faldt ikke ud til Bosz' fordel, og i stedet tager han konsekvensen og rykker til Tyskland. 

Læs også: Intern magtkamp sender Ajax-træner i hænderne på Dortmund

For danskerne er det intet ønskescenarie.

Kasper Dolberg, 19 år, er ærgerlig over det sandsynlige Peter Bosz-farvel.

Læs også: Ajax-træner truede med at sende Dolberg hjem fra træningslejr

- Det er en svær situation, når man er lidt væk fra det hele og ikke ved, hvad der foregår, sagde Kasper Dolberg søndag til tipsbladet.dk og forklarede:

- Selvfølgelig håber jeg, han bliver. Det har været en fantastisk sæson, og han har også haft en stor andel i vores sæson. Jeg tror, at hvis han bliver, og vi kan bygge videre på det, vi havde i sidste sæson, bliver det rigtig godt.

Læs også: Ajax-kaptajn om Dolberg: Så hårdt kan man ikke sparke

Ajax var for første gang i 21 år i en europæisk finale, og selv om det blev til et nederlag i Europa League-finalen til Manchester United, og klubben blot blev nummer to i den hollandske række, er der mange, der lovpriser Peter Bosz' arbejde. Klubben, der altid vil være i skyggen af Johan Cruyff, har i de sidste par årtier ikke spillet mere "Cruyff'sk", end man har set det under Peter Bosz.

- Det er det, folk gerne vil se, og som alle de, der har fulgt klubben længe, har savnet. Så det vil være et tab (hvis Bosz stopper, red.), men lige meget hvem vi har som træner, spiller vi offensiv fodbold, sagde Kasper Dolberg.

Læs også: Ajax henter Huntelaar og forsikrer Dolberg: Du er vores førsteangriber

Selv har den danske angriber haft en fantastisk sæson med 23 mål i 48 kampe for Ajax i denne sæson, og Peter Bosz er en stor del af forklaringen på den tidligere Silkeborg-spillers succes.

- Jeg har været ham taknemmelig, og det er jeg stadig. Jeg håber, at han kan blive ved med at være min træner i Ajax, siger Dolberg.

Det var Peter Bosz, der i sommer hev danskeren fra U19-holdet og direkte op på førsteholdet, hvor han som 18-årig fik lov til at vise sig frem på klubbens træningslejr i Østrig sammen med alle stjernerne.

Og Dolberg, ja han gjorde sig faktisk bemærket med det samme, har Peter Bosz fortalt. Men det var ikke et positivt indtryk lige med det samme, og derfor blev Kasper Dolberg af træneren indkaldt til en samtale om træningsindsatsen.

- Det er rigtigt nok, at vi efter et par dage i træningslejren tog en snak om, hvordan han syntes, jeg havde gjort det. Han syntes ikke, det var godt nok, for han havde fået at vide, at jeg kunne nogle ting. Det havde jeg ikke vist. Så han tog bare en snak med mig og sagde, at hvis man trænede, som jeg havde gjort i de dage, skulle jeg ikke regne med at starte inde og blande mig i kampen om pladserne.

- Selvfølgelig ville jeg gerne træne så godt, jeg kunne, og prøve at vinde kampen om pladserne. Måske var det på en måde et wakeup-call. Jeg ved jo godt, at man skal gøre sit bedste til træning, og hvis jeg ikke gjorde det, var jeg heller ikke en af de bedste. Så for at være helt ærlig ved jeg ikke lige, hvad det var, der gjorde, at jeg ikke havde trænet på det høje niveau før, sagde Kasper Dolberg og undrede sig:

- Jeg ved ikke, om han er sådan en træner, der tester sine spillere. Men det var da en eller anden form for test. Det gav jo noget, sagde danskeren.

Kasper Dolberg er som sagt med det danske landshold, der tirsdag aften møder Tyskland i en testkamp, og som på lørdag møder Kasakhstan i VM-kvalifikationen på udebane.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020