• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Torsten Kjems Hansen

Vincent Kompany til fyret klub-ikon: Ikke min beslutning

Foto: Getty Images

Den fyrede assistent-træner i Anderlecht Pär Zetterberg blev ringet op af Vincent Kompany efter den nedslående besked fra klubbens ledelse.

Af Torsten Kjems Hansen

Tidligere på dagen kom det frem, at den belgiske storklub har fyret sin svenske assistenttræner Pär Zetterberg som en direkte konsekvens af forringet økonomi midt i corona-krisen.

Den 49-årige svensker er et stort navn i klubben som følge af sine næste 300 kampe for Anderlecht tilbage i sin aktive karriere. 
Svenskeren tager fyringen i strakt arm.

- Det er bare at acceptere det. Jeg fik en forklaring på, hvorfor de vælger at gøre det. Det er bare at købe det, og ikke så meget andet, siger Pär Zetterberg til Fotbollskanalen og uddyber kort forklaringen til fyringen fra den belgiske klub.

Læs også:Anderlecht fyrer svensk klub-ikon på grund af corona-krise

- Corona-virus og økonomi.

Pär Zetterberg har siden 2018 været assistenttræner i klubben og har dermed også arbejdet under storspilleren Vincent Kompany, der efter sit farvel til Manchester City skiftede til den belgiske klub som spillende manager i sommeren 2019. 

Kompany ringende også for at beklage fyringen til Zetterberg:

Læs også:Kompany tager Manchester City-træner med til Anderlecht

- Han ringede for at sige, at det ikke var hans beslutning, lyder det fra den fyrede assistent, der peger på klubbens ledelse i forhold til, hvem der har truffet beslutningen.

- Den nye administrerende direktør, siger de, der tager sig af klubbens økonomi. Det påvirker Anderlecht lige så meget som de andre klubber. De bliver tvunget til at skille sig af ansatte, men jeg værdsætter dem. Du er nødt til at acceptere det, lyder det fra Pär Zetterberg. 

Læs også:Medie: Anderlecht ikke længere varm på Kasper Hjulmand

Læs også:Kasper Hjulmand er storfavorit til Anderlecht-job

Læs også:Medie: Anderlecht har ikke opgivet at hente Frank Arnesen

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.