• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Mads Bye Marboe

Werder Bremen nærmer sig bunden efter ny ydmygelse

Foto: Getty Images

Werder Bremen-krisen fortsætter. Tirsdag aften tabte de 0-5 hjemme til Mainz i Bundesligaen.

Af Mads Bye Marboe

For hverken Werder Bremen eller Mainz var weekendens Bundesliga-kampe nogen succes. Førstnævnte tabte 6-1 til Bayern München, og Mainz måtte se sig besejret med 4-0 af Dortmund.

Det var derfor to mandskaber, der var på jagt efter revanche, da Weserstadion tirsdag dannede ramme om en vigtig kamp i bunden af rækken.

Føringen tog udeholdet Mainz. Adam Szalai fandt plads i mellemrummet mellem Werders forsvar og midtbane, og han spillede bolden ned bag hjemmeholdets bagkæde, hvor Robin Quaison kom løbende. Med et tørt hug sendte den svenske angriber bolden i nettet.

Og der skulle ikke gå mange minutter, før føringen blev udbygget.

Læs også:Medie: Tidligere Randers-spids skifter til Bundesligaen

Heldet havde Werder Bremen ingenlunde med sig, da Mainz slog et indlæg ind i feltet, hvor Milos Vejlkovic forsøgte at cleare bolden. Den ramte ham på skinnebenet og gik i retning mod eget mål, hvor den tog stolpen og røg ind i ryggen på Jiri Pavlenka, der intet kunne stille op. Mainz var foran med 0-2.

I det 19. minut blev det endnu værre for Werder Bremen, og det var igen Quaison, der var på spil.

Denne gang var det Jean-Paul Boetius, der spillede svenskeren i ryggen på Werder-forsvaret, der blot kunne se til, da han passerede Pavlenka og gjorde det til 0-3.

Læs også:Bayern kom tilbage på Bundesliga-sejrssporet mod Werder

Florian Kohfeldt måtte reagere, og allerede efter 26 minutter blev Nuri Sahin taget fra banen til fordel for Johannes Eggestein.

Men det havde ikke umiddelbart nogen effekt, for det blev også 0-4 inden pausen. I det 38. minut fik Szalai forlænget et hjørnespark, og ved bagstolpen stod Quaison fuldstændig fri. Uden problemer fik han scoret sin tredje mål.

0-4 var stillingen ved pausen.

I anden halvleg kom gæsterne fra Mainz knap så aggressivt ud, og Werder Bremen kom bedre med i opgøret. Men det var tydeligt at se, at værterne var mærkede, og de havde svært ved at skabe chancer.

Indskiftede Claudio Pizarro fik annulleret en scoring, men derudover var der ikke meget at glæde sig over for fansene.

Til gengæld blev det endda 0-5, da 22-årige Jean-Philippe Mateta slap igennem Werder-defensiven og var alene med Pavlenka. Angriberen var koldblodig og sparkede bolden mellem benene på tjekken.

Det hele sluttede af den grund med en overbevisende 0-5 sejr til Mainz, der avancerer til 13. pladsen med sine nu 18 point.

Werder Bremen har 14 point på 15. pladsen og kan ryge under nedrykningsstregen, hvis Fortuna Düsseldorf senere tirsdag aften tager point fra Augsburg.

Læs også:Efter mål og assist: Robert Skov på rundens hold i Bundesligaen

Læs også:Tirsdagens rygtebørs: To ombejlede navne skal forstærke Chelseas angreb

Læs også:Dårligt nyt: Frederik Rønnow ude i seks uger

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.