Werder Bremen nærmer sig bunden efter ny ydmygelse

Werder Bremen-krisen fortsætter. Tirsdag aften tabte de 0-5 hjemme til Mainz i Bundesligaen.

For hverken Werder Bremen eller Mainz var weekendens Bundesliga-kampe nogen succes. Førstnævnte tabte 6-1 til Bayern München, og Mainz måtte se sig besejret med 4-0 af Dortmund.

Det var derfor to mandskaber, der var på jagt efter revanche, da Weserstadion tirsdag dannede ramme om en vigtig kamp i bunden af rækken.

Føringen tog udeholdet Mainz. Adam Szalai fandt plads i mellemrummet mellem Werders forsvar og midtbane, og han spillede bolden ned bag hjemmeholdets bagkæde, hvor Robin Quaison kom løbende. Med et tørt hug sendte den svenske angriber bolden i nettet.

Og der skulle ikke gå mange minutter, før føringen blev udbygget.

Heldet havde Werder Bremen ingenlunde med sig, da Mainz slog et indlæg ind i feltet, hvor Milos Vejlkovic forsøgte at cleare bolden. Den ramte ham på skinnebenet og gik i retning mod eget mål, hvor den tog stolpen og røg ind i ryggen på Jiri Pavlenka, der intet kunne stille op. Mainz var foran med 0-2.

I det 19. minut blev det endnu værre for Werder Bremen, og det var igen Quaison, der var på spil.

Denne gang var det Jean-Paul Boetius, der spillede svenskeren i ryggen på Werder-forsvaret, der blot kunne se til, da han passerede Pavlenka og gjorde det til 0-3.

Florian Kohfeldt måtte reagere, og allerede efter 26 minutter blev Nuri Sahin taget fra banen til fordel for Johannes Eggestein.

Men det havde ikke umiddelbart nogen effekt, for det blev også 0-4 inden pausen. I det 38. minut fik Szalai forlænget et hjørnespark, og ved bagstolpen stod Quaison fuldstændig fri. Uden problemer fik han scoret sin tredje mål.

0-4 var stillingen ved pausen.

I anden halvleg kom gæsterne fra Mainz knap så aggressivt ud, og Werder Bremen kom bedre med i opgøret. Men det var tydeligt at se, at værterne var mærkede, og de havde svært ved at skabe chancer.

Indskiftede Claudio Pizarro fik annulleret en scoring, men derudover var der ikke meget at glæde sig over for fansene.

Til gengæld blev det endda 0-5, da 22-årige Jean-Philippe Mateta slap igennem Werder-defensiven og var alene med Pavlenka. Angriberen var koldblodig og sparkede bolden mellem benene på tjekken.

Det hele sluttede af den grund med en overbevisende 0-5 sejr til Mainz, der avancerer til 13. pladsen med sine nu 18 point.

Werder Bremen har 14 point på 15. pladsen og kan ryge under nedrykningsstregen, hvis Fortuna Düsseldorf senere tirsdag aften tager point fra Augsburg.