• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Nicklas Grodt Degn

Debuterende Super Cup-dommer: Det har ændret mit liv

Foto: Getty Images

Nu er jeg kendt over hele verdenen, siger aftenens Super Cup-dommer om den megen fokus, hendes næste dommerarbejde har ført med sig.

Af Nicklas Grodt Degn

Når UEFA’s Super Cup mellem Champions League-vinderne Liverpool og Europa League-vinderne Chelsea fløjtes i gang onsdag aften, bliver det første gang, at slagets gang i en europæisk UEFA-topkamp for mænd bliver styret af en kvinde. Stéphanie Frappart står i spidsen for aftenens dommerkvartet en måned efter hun dømte kvindernes VM-finale.

- Det har ændret mit liv. Nu er jeg kendt over hele verden. Men jeg har også dømt i mændenes Ligue 1, så jeg kender følelsen og ved, hvordan jeg skal håndtere den og forberede mig til det. Det her er ikke min første opgave, siger Frappart ifølge BBC.

Hun får opbakning af den mandlige tyrkiske Cuney Cakir, der dømte Champions League-finalen i 2015, og som til aftenens Super Cup er VAR-dommer.

- Når vi går på banen bliver vi alle kaldt dommere. Når vi går på banen er der ikke noget køn. Min ærlige mening er, at de alle er tapre, de har modet og de vil ikke tøve med at foretage beslutninger, selvom det er upopulære beslutninger, siger Cakir.

Superliga

Mere Superliga

Fokus