Stakkels Crusaders: FC København smadrer de nordirske mestre

Der var ingen tvivl tirsdag aften i Telia Parken, hvor FC København med lethed bankede Crusaders ud af Champions League-kvalifikationen med en sejr på 6-0.

De danske mestre fra FC København var på autopilot, da holdet tirsdag aften sikrede sig adgang til næste runde i Champions League-kvalifikationen. Efter en sikker sejr på 3-0 ude over nordirske Crusaders, gjorde Ståle Solbakkens mandskab kort proces hjemme i Telia Parken, hvor det blev til en stor-sejr på 6-0 og dermed en samlet sejr på 9-0.

Nu venter de rumænske mestre fra Astra Giurgiu i tredje kvalifikationsrunde af Champions League.

Der var af gode grunde aldrig tvivl om FC Københavns avancement efter sejren på 3-0 ude over Crusaders, og det afspejlede sig også af Ståle Solbakkens startopstilling, hvor Stephan Andersen var på mål, og hvor der var fundet plads til spillere som Mikael Antonsson, Christoffer Remmer og Andreas Cornelius, der ikke er blandt starterne, når Ståle Solbakken stiller sit bedste mandskab.

Og netop Andreas Cornelius fik kampens første mulighed, men han headede forbi på en ellers god mulighed. FC København skullle dog ikke vnete længe, før kampens første mål blev scoret. Ludwig Augustinsson drev bolden frem i venstre, fandt Rasmus Falk i et dybdeløb. I stedet for at afslutte selv, spillede han ind til Andrija Pavlovic, der sikkert scorede til 1-0. Hans første mål for FC København.

Hver gang, FC København satte tempo på, blev det farligt, og især Rasmus Falk var velspillende i en første halvleg, hvor FCK havde chancer til en del mål. Specielt Kasper Kusks afbrænder efter en halv time var en af dem, man skal score på.

Ved pausen var FC København foran med 2-0 - 2-0-målet kom i dommerens tillægstid og bliver måske krediteret Christoffer Remmer, der afsluttede. Bolden tog dog ryggen på en Crusaders-spiller og gik i nettet.

Kun to minutter inde i anden halvleg blev det 3-0, efter Andreas Cornelius forvaltede Ludwig Augustinssons indlæg på fornem vis ved at heade bolden ind bag den nordirske keeper.

Og han måtte fiske bolden yderligere. Rasmus Falk gjorde til det til 4-0 - et mål, der nok var kampens flotteste. Kasper Kusk spillede Andreas Cornelius i dybden ude i den ene side af feltet. To gange gjorde han antræk til at aflevere, men ventede og ventede til sidste og afgørende moment, hvor han så fandt Rasmus Falk på midten.

Efter lidt mere end en time af kampen, tog Ståle Solbakken tre af kampens profiler ud i form af Mathias 'Zanka' Jørgensen, Rasmus Falk og Andrija Pavlovic, og ind kom i stedet Aboubakar Keita, Danny Amankwaa og Bashkim Kadrii - alle tre til deres sæsondebut.

Med godt 20 minutter igen af opgøret scorede det slovakkiske nyindkøb Jan Gregus til 5-0 direkte på frispark, og med et kvarter igen blev det 6-0, da Andreas Cornelius scorede sit andet mål med hovedet.

De 6.924 tilskuere fik ikke flere mål tirsdag aften i Telia Parken, men det levede de sikkert også fint med.

FC København starter med med et udebaneopgør mod Astra Giurgui allerede i næste uge i Champions League-kvalifikationen - den 26. eller 27. juli, inden returkampen i København den 2. eller 3. august. Vinder FCK samlet, er holdet naturligvis videre i Champions League-kvalifikationen, mens et samlet nederlag vil betyde, at FCK overgår til Europa League-kvalifikationen, hvor én modstander skal besejres samlet, hvis FCK skal i Europa League-gruppespillet.