• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

TV2-sportschef Frederik Lauesen kalder storskærms-arrangementet på Kvæsthusmolen en stor succes. Og han kan godt forstå, at DR har kopieret ideen.

Af Martin Davidsen

Under EM har både DR og TV2 arrangeret storskærms-event i forbindelse med deres transmissioner af slutrunden i Polen og Ukraine. Mens DR har placeret sig i Kongens Have, holder TV2 til på den såkaldte Ofelia Beach ved Kvæsthusmolen i København.

Allerede under VM i 2010 præsenterede TV2 storskærms-arrangementet i forbindelse med VM, og sportschef Frederik Lauesen lægger ikke skjul på, at man er glad for tiltaget.

- VM i Sydafrika var en stor øjenåbner for os i forhold til at gøre en TV-begivenhed til en event. Det var en stor succes med Ofelia Beach, og det har DR så kopieret, hvilket er forståeligt. I forhold til FIFA's turneringer er der nogle andre regler med UEFA's turneringer, og derfor kan der laves flere arrangementer i år. Og jo flere arrangementer der er, desto færre tilskuere er der til de enkelte events, siger Frederik Lauesen til tipsbladet.dk.

Læs også: TV2-chef giver svar på tiltale

I lørdagens kamp mellem Danmark og Holland vurderedes det, at der var omkring 6.000 mennesker til stede på Kvæsthusmolen. Det er færre end der var til flere af kampene under VM for to år siden, men Frederik Lauesen glæder sig over besøgstallet.

- Der var så mange mennesker til nogle af kampene under VM, at vi næsten ikke kunne være der. Der er bedre plads i år, og det er fint. Vi forventer ikke, at pladsen bliver overbooket, men det gør ikke noget, siger han.

I aften spiller Danmark igen, og TV2 håber naturligvis på mange besøgende på Kvæsthusmolen, ligesom man håber på en dansk sejr. Dog er TV-stationen ikke afhængig af dansk succes.

- Når vi vælger at betale mange penge for rettighederne for hele turneringen allerede inden Danmark har kvalificeret sig, så er vi ikke afhængige af, om Danmark klarer sig godt. Selvfølgelig håber vi på dansk succes, for fodbold eventificerer hele Danmark, men det er kun kronen på kransekagen, hvis landsholdet klarer sig godt. Det er med til at gøre det hele sjovere, ingen tvivl om det, siger Lauesen, der ikke er bleg for at kalde tiltaget med storskærmsarrangementer en succes – også selvom Danmark skulle ryge ud.

- Det er det helt sikkert. Vi oplevede ved VM forrige år, at der i modsætning til vores forventninger kom mange mennesker, selvom Danmark røg ud. Vi har ikke kun pladsen åben, når Danmark spiller, og vi håber, at det gentager sig, at mange mennesker også dukker op til de afsluttende kampe, lyder det fra Frederik Lauesen.

Kampen mellem Danmark og Portual bliver fløjtet i gang klokken 18.00 i aften.