• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Malmö-dansker glæder sig til FCK: Vil vise mig frem for dansk publikum

Foto: Getty Images

Anders Christiansen er glad for Malmö FF's Europa League-lodtrækning, særligt udsigten til at møde FC København, der har en forhistorie med hans egen klub, og som giver ham et gensyn med danske tilskuere.

Af Anders Dehn

Når FC København og Malmö FF mødes i Europa League, slipper holdene med udebaneture, der er kortere end mange af dem, de er vant til i henholdsvis Superligaen og Allsvenskan. Og som med alle andre lokalopgør er der en særlig atmosfære i luften.

Det glæder Anders Christiansen sig til. Den danske midtbanemand krydsede fingre for, at Malmö ville trække FCK, og han håber, at han kommer til at opleve en hjemmebane, hvor det syder og bobler.

Læs også:Malmö-dansker om FCK: De er bedre end FC Midtjylland

- Jeg var godt tilfreds (med lodtrækningen, red.), især med at møde FCK selvfølgelig. Jeg håbede, at de endte i vores gruppe. Dels for at jeg selv kan vise mig frem for det danske publikum og lige så meget på grund af Malmös historik. Jeg håber virkelig at være med i den heksekeddel, jeg har set på Youtube fra møderne mod Celtic, Prag og Salzburg, siger "AC" til fanmediet Himmelriket.

Den historik, han henviser til, handler blandt andet om et Europa League-møde i 2005. Dengang kom svenske fans i klammeri med dansk politi, og FCK's bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, gav efterfølgende Malmö-tilhængerne skylden. Det undskyldte han for nylig for.

Læs også:Et vanvittigt derby: Malmö-spiller forventer udsolgte kampe mod FCK

Der var også en testkamp i vinteren 2016, som Ekstra Bladet kaldte et "ondt opgør" på grund af de mange frispark, mundhuggeri og generelt dårlige stemning mellem holdene.

FC København og Malmö FF mødes i det første opgør i Europa League-gruppespillet den 3. oktober i Sverige.

Læs også:Europa League: FC København skal op imod Malmö FF

Superliga

Mere Superliga

Fokus