• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Friis Daugbjerg

Roberto Mancini: Vi ønsker ikke at vinde ved at forsvare

Foto: Getty Images

Roberto Mancini har skabt en offensiv og dynamisk spillestil hos Italien, og det har først og fremmest været for fansnes skyld, siger han.

Af Anders Friis Daugbjerg

Roberto Mancini har indtil nu været en stor succes som landstræner for Italien.

Mandag aften jagter han sin sejr nummer 11 i træk, når Italien mandag aften spiller sin sidste kamp i EM-kvalifikationen mod Armenien.

En sejr vil betyde, at Italien fuldfører den perfekte EM-kvalifikation med 10 sejre ud af 10 mulige.

Læs også:Ronaldo laver kovending: Jeg spillede med en skade

Succesen fryder Mancini, både på egne, holdets, men først og fremmest Italiens fans vegne:

- Da jeg accepterede rollen som italiensk landstræner, der var hovedmålet ikke at vinde, men derimod at bringe fansne tilbage til det italienske landshold, og give spillerne en mulighed for at tilegne sig en vindende fodboldstil. Jeg vidste, at hvis vi kunne formå at ændre stil og være mere offensive, så ville sejrene følge med som et biprodukt, siger Mancini på en pressekonference forud for mandagens opgør ifølge football italia.

Læs også:Åge Hareide jagter uofficiel verdensrekord

Mål og sejre har i høj grad været et biprodukt af den måde, Italien er begyndt at spille fodbold på. Mancinis tropper har i løbet af kvalifikationen scoret hele 28 mål, mens man kun har lukket tre ind i egen ende, og succesen kommer ud fra en klar ide om, at Italien ikke skal være et forsvarende hold, som de ellers er notorisk kendt for:

- Vi vil ikke vinde ved at forsvare og satse på kontraer, men i stedet ved at tage initiativ og kontrollere kampene. Det er der en risiko ved (at spille offensivt, red.), men spillerne har tilpasset sig ideerne meget hurtigt, siger Mancini.

Mancini skrev historie med det italienske mandskab i sidste uge, da holdet vandt sin 10'ende kamp i træk. Det er første gang i Italiens historie, at landsholdet har præsteret det.

Læs også:Italien skriver historie efter vild stime

Læs også:Hareide før afgørende slag i Irland: Jeg mangler bare at opleve et EM

Læs også:FCN-træner: Vi mangler nogle kilo på kroppen

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus