Dommerfejl kan koste Nordirland VM-deltagelse

Nordirland vil formentlig føle sig snydt af den rumænske dommer, Ovidiu Alin Hategan, der tildelte Schweiz et noget tyndt straffespark.

Nordirland og Schweiz krydsede i dag klinger på Windsor Park i Belfast, hvor det schweiziske manskab slap afsted med en 1-0 sejr.

Det var to mandskaber, som havde svært ved at spille sig igennem til chancer, men det lykkedes bedre for Schweiz end for Nordirland.

Første halvleg største chance tilfaldt Shcweiz' Haris Seferovic, som modtog en høj aflevering i feltet. Hans afslutning manglede dog fart, og Michael McGovern sørgede for at afslutningen ikke gik i mål.

I anden halvleg kom Schweiz frem til flere chancer, og Xherdan Shaqiri kunne med lidt held have bragt gæsterne foran 1-0, da han krøllede en afslutning snært over mål.

Held havde schweizerne til gengæld efter en lille times spil, da kampens rumænske dommer, Ovidiu Alin Hategan, så noget, som ingen andre på stadion kunne se, ej heller kommentatorne i tv.

Dommeren vurderede, at Corry Evans havde hånd på bolden inde i feltet. Det var svært at se på de efterfølgende tv-billeder, og den nordirske spiller befandt sig heller ikke i straffesparket i situationen.

Straffe eller ej, så var Ricardo Rodriguez sikker på det efterfølgende spark, hvor han sendte bolden i modsatte retning af Michael McGovern.

Dermed kan Schweiz forberede sig til returkampen på hjemmebane velvidende at Nordirland skal op og score to gange for at gå videre i ordinær spilletid.