• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Andreas Arp

Fjendetjek: Brighton-klippe er låget i den irske dåse baked beans

Tipsbladet.dk zoomer ind på tre irske profiler, Danmark skal holde øje med i Aarhus mandag aften.

Af Andreas Arp

Det står nu klart efter Danmarks flotte 2-1-sejr fredag aften over Wales, at hverken Danmark eller Irland har noget nævneværdigt at spille om mandag aften i Aarhus. Gæsterne rykker ned i C-ligaen, mens Danmark ykker op i A-ligaen, og det er der intet resultat, der kan ændre på.

Irland går dog formentlig alligevel tændte på banen, efter at holdet blev buhet ud af egne tilskuere efter 0-0-testkampen mod Nordirland torsdag aften. Irerne har faktisk kun vundet én kamp i hele 2018, så mon ikke de gerne vil slutte året ordentligt af og bevise deres værd. 

Læs også: Optakt: Danmark - Irland

Vi husker alle 5-1-sejren i Dublin, der sikrede Danmark avancement til VM-slutrunden, men i de øvrige to indbyrdes opgør det seneste år er kampene altså endt 0-0. "Det var som at åbne en dåse baked beans med de bare næver," lød analysen fra Thomas Delaney efter den seneste kamp på dansk grund, og med Irlands målkvaler i baghovedet kan det derfor godt tyde på, at det endnu engang bliver en kamp om at åbne den irske defensiv op. 

Her ser tipsbladet.dk nærmere på, hvem Danmark skal holde særligt øje med.

Shane Duffy, Brighton & Hove Albion
26 år, forsvarsspiller

Irland har måske kun scoret ét mål i deres seneste fire landskampe, men de har omvendt også kun indkasseret to. Og mens de offensive spillere bærer det største ansvar for de manglende mål, kan den høje forsvarsgeneral, der til dagligt slår sine folder i Premier League-klubben Brighton, påtage sig en stor del af æren for, at ingen kommer forbi i den anden ende. 

Shane Duffy har spillet samtlige 1.080 minutter i denne sæsons Premier League, og han har gjort det fortrinligt ved også at notere sig for to mål og to assists. Brighton-forsvareren er en bundsolid midtstopper, der styrer den irske defensiv med hård hånd og i momenter også viser, at han er uhyggelig stærk på standardsituationer. 

Den seneste gang på landsholdet var for godt og vel et år siden, da han headede Irland i front mod Danmark i den famøse 5-1-kamp i Dublin. 

Seamus Coleman, Everton
30 år, forsvarsspiller

Når man tænker på, at Danmark og Irland står over for det fjerde indbyrdes møde på lidt over et år, er det ganske bemærkelsesværdigt, at Christian Eriksen og kompagni endnu ikke har fået mulighed for at krydse klinger med den irske landsholdsanfører.

Et brækket ben holdte Everton-backen ude af de to playoff-opgør sidste år, mens han i oktober døjede med en skade i foden. Nu er den rutinerede Premier League-back dog tilbage i fuld vigør, og mon ikke han ser frem til langt om længe at møde de danske spillere.

Seamus Coleman er ikke kun irsk landsholdsanfører. Han er også kaptajn i den store engelske Premier League-klub Everton, hvor han har spillet imponerende 226 kampe i Englands bedste række. Han er med sin hurtighed, teknik og ikke mindst angrebsiver blevet kendt som en af de bedste backs i engelsk fodbold, og i sin rolle som wing-back på det irske landshold kan han derfor meget vel blive en af de få irere, som kan gøre ondt på den danske defensiv. 

Jeff Hendrick, Burnley
26 år, midtbanespiller

De scorer simpelthen for få mål, Irland, så det vil virke besynderligt at fremhæve en angriber, som Danmark død og pine bliver nødt til at holde øje med. Den åbenlyse målscorer findes simpelthen ikke på det irske landshold.

Til gengæld råder Martin O'Neil over Burnleys Jeff Hendrick, og selvom midtbanespilleren heller ikke er den store målskytte, så er han alligevel en vigtig brik i den irske offensiv. Midtbanespilleren, der også kan spille på 10'er-positionen bag angriberen, arbejder ligesom resten af det irske mandskab stenhårdt, men han har udover det også en blændende taktisk forståelse.

Hendrick er sikker på bolden, og så er han altså uhyggelig god til at læse spillet og vinde de berømte "andenbolde", som falder ned efter irernes mange luftdueller. Irland mangler spillere, der kan afslutte angrebene, men finder de dem, behøver de omvendt ikke bekymre sig om, hvem der skal starte angrebene og holde fast i boldbesiddelsen højt oppe på modstanderens banehalvdel. 

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Enten AGF eller Randers FC får chancen for at møde Superligaens nummer fire i en afgørende kamp om at komme i Europa.

Mere Superliga

Fokus