• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Hareide jagter Jon Dahls afløser: Har været i kontakt med flere muligheder

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Åge Hareide og Peter Møller skal i dag holde møde om Jon Dahl Tomassons afløser. Landstræneren har allerede været i kontakt med flere mulige kandidater.

Af Anders Dehn

Det gik hurtigt, fra den første historie om Malmö FF's interesse for Jon Dahl Tomasson så dagens lys, til den svenske storklub præsenterede ham som ny cheftræner. Men Åge Hareide kom det ikke bag på.

Dels blev han som tidligere succestræner i Malmö spurgt til sin assistents evner, dels var han informeret om, at parterne forhandlede. Derfor har han også været på forkant med at finde en afløser.

Læs også:Jon Dahl Tomasson cheftræner i Malmö: Sender stikpille til FCK

Der ligger ganske vist ikke en løsning og bare venter på at blive offentliggjort, men Hareide har efter eget udsagn gjort sit forarbejde. Det kan han tage med, når han sammen med DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, skal ansætte Tomassons efterfølger.

- Jeg har allerede været i kontakt med flere muligheder, efter at jeg fik at vide, at Jon forhandlede med Malmö FF. Mandag skal jeg holde møde med Peter Møller om det. Vi skal kortlægge mulighederne og se på hele vores setup og hvad, vi behøver, siger Åge Hareide ifølge Ritzau.

Læs også:Åge Hareide: Foretrækker en dansk assistent, men…

Det er dog langt fra sikkert, at landstræneren og fodbolddirektøren træffer en beslutning allerede i dag. Hareide ser dog helst, at afløseren deler nationalitet med Jon Dahl Tomasson.

- Jeg vil helst have en dansker, men jeg kender også folk i Sverige og Norge, som jeg har arbejdet sammen med tidligere. Det handler om at finde den rette person, og vi har ikke noget hastværk. Jeg skal også tale med nogle af holdets centrale spillere om, hvad der er vigtigt for dem, sagde han i går til DR Sporten.

Danmark spiller næste landskamp til marts. Første kamp ved EM-slutrunden er den 13. juni.

Læs også:DBU om Jon Dahl-afløser: Hareides beslutning

Læs også:Malmö-boss om Jon Dahl-ansættelse: Hareide spillede en rolle

Læs også:Forventningsfuld Jon Dahl: Vil tage næste skridt med Malmö

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020