Holland tog stort skridt mod EM med udesejr

Liverpool-spilleren Georginio Wijnaldum scorede et drømmemål, da Holland spillede sig meget tæt på en EM-billet med en udebanesejr over Hviderusland.

Meget skal nu gå galt, hvis ikke Tyskland og Holland snupper de to EM-billetter fra EM-kvalifikationens gruppe C. Det gjorde Holland klart søndag aften med en 2-1-sejr ude over Hviderusland.

Holland sad på hele kampen, men havde indledningsvist problemer med at bryde Hviderusland ned. Det formåede de dog alligevel at gøre to gange i første halvleg, blandt andet ved et fantastisk langskudsmål fra Liverpool-spilleren Georginio Wijnaldum til 2-0.

I anden halvleg kom Hviderusland dog grus i det hollandske maskineri med en 1-2-scoring efter 53 minutter, men mere blev det alligevel ikke til i kampen, som Holland kunne tage tre point med fra.

Det bringer dem op på 16 point for seks kampe. Dermed har Holland tre point ned til Tyskland og Nordirland på anden- og trejdepladsen.

Tyskland har en kamp i hånden og vinder de som ventet den mod Estland søndag aften skal meget gå galt, hvis ikke Holland og Tyskland med to kampe igen tager de to EM-billetter fra gruppen. Holland kan sikre EM-deltagelsen med en sejr over Nordirland til november.

I EM-kvalifikationens øvrige EM-kampe søndag klokken 18 ligner det så godt som sikkert, at Rusland sikrer sig EM-deltagelse med en udesejr over Cypern. I skrivende stund fører russerne med 3-0 med få minutter igen. Holder den føring hjem, står det klart, at Belgien og Rusland er videre fra gruppe I.