• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mads Bye Marboe

Raser over Frank Jensen: Vi kan miste både Touren og EM

Foto: Getty Images

Flere politikere på Københavns Rådshus er ikke tilfredse med, hvordan overborgmester Frank Jensen har håndteret forhandlingerne om Tour de France-start og EM-kampene i København.

Af Mads Bye Marboe

I de seneste uger er der opstået tvivl om Tour de France-start i København og EM-værtsskabet næste sommer, for de store sportsbegivenheder har blot få dage imellem sig, og politikerne ved Københavns Rådhus frygter, at man mister begge dele. Det fortæller Carl Christian Ebbesen (DF) til B.T.

UEFA har indtil videre givet København lov til at vente til 8. maj med at beslutte, om man ønsker at holde fast i værtsskabet, og der forhandles fortsat mellem DBU, UEFA, ASO og Københavns Kommune om at finde en løsning.

Læs også:Bekræftet: Danmark får udskudt EM-deadline

I mellemtiden spreder uroen sig blandt politikerne på Københavns Rådhus, og flere er langt fra tilfredse med, hvordan overborgmester Frank Jensen (S) har involveret sine kollegaer.

Der kan være risiko for, at København mister både Tour de France og EM, lyder det.

Læs også:DBU-koordinator: Hvis vi mister EM i Parken, vil det være forfærdeligt

- Vi kan risikere at miste både Tour de France og EM, og jeg er rasende over, at der ikke er mere styr på situationen. Jeg er rasende over, at Frank Jensen ikke har involveret os mere og som en anden diktator sidder og træffer beslutninger alene, siger Carl Christian Ebbesen (DF), tidligere kultur- og fritidsborgmester i København, til B.T.

Også Cecilia Lonning-Skovgaard (V) fortæller til B.T., at hun ikke mener, at den politiske inddragelse og orientering har været i orden.

København er den eneste af de 12 EM-værtsbyer, der endnu ikke har bekræftet, at de også agter at være værter, når slutrunden løber af stablen i sommeren 2021.

Læs også:Nicklas Bendtner afslører: Har afvist tilbud fra to-tre forskellige lande

Læs også:DIF mødes med kulturministeren: Superliga-start har højeste prioritet

Læs også:Poulsen om EM i København: Alle har glædet sig helt vildt

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus