• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Sidste punktum er sat for Hareide: Det har været en fantastisk tid

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Norske Åge Hareide har haft sin sidste kamp i spidsen for Danmark. Det blev officielt tidligere onsdag, hvor UEFA aflyste alle juni-landskampe. Hareide takker for en fantastisk tid.

Af Kenneth Jensen

42 landskampe fik Åge Hareide i spidsen for Danmark, og 21 af dem vandt han. Bare tre endte med nederlag, og nu må Hareide så erkende, at tiden som chef for det danske fodboldlandshold er forbi.

Nordmandens sidste programsatte testkampe i juni er netop blevet aflyst af UEFA på grund af coronaviruskrisen, og dermed er der ikke flere landskampe på programmet for Hareide, som skulle have sluttet sin tid som landstræner med sommerens EM-slutrunde.

I stedet kan han nu se tilbage.

Læs også:Medie: EM kan ende som en række småturneringer

- Jeg kunne lidt se, hvor det bar henad, og det er selvfølgelig ærgerligt ikke at kunne sige farvel med en landskamp på dansk jord foran vores fantastiske fans. Situationen lige nu er helt speciel og meget alvorlig, og i det store billede er jeg ikke vigtig. Der er mennesker, som mister deres arbejder og mister deres kære, og mennesker, som dør. Det er det, jeg tænker på, frem for alt andet.

- Det har været en helt fantastisk tid, og jeg vil gerne sende et kæmpestort tak til spillerne, staben og alle jer fans, der har der for mig og for os hele vejen igennem. Jeg glemmer aldrig de specielle øjeblikke, jeg har oplevet som landstræner, siger Åge Hareide til Dansk Boldspil-Unions hjemmeside.

Hareide førte Danmark til VM i 2018, hvor man tabte i ottendedelsfinalen efter straffesparkskonkurrence til Kroatien. Og så vandt førte han i efteråret 2018 Danmark op i den bedste Nations League-gruppe, mens han altså i efteråret 2019 sikrede Danmark en plads ved den kommende EM-slutrunde.

Læs også:Officielt: Sommertestkampe udskydes - Hareide færdig som landstræner

66-årige Åge Hareide blev ansat i starten af 2016 og nåede således lidt over fire år i spidsen for det danske fodboldlandshold.

Kasper Hjulmand er Danmarks nye landstræner.

Læs også:FCM-talent om dansk Brentford-spiller: Det er sindssygt motiverende

Læs også:Corona i Premier League: Det vil være særdeles skidt

Læs også:Tidligere superliga-profil vil til EM: Jeg kan bidrage på det hold