• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Morten Jørgensen

Skotland dummede sig - Slovakiet holder vejret

Foto: Stu Forster/Getty Images

Slovakiet er sluttet som nummer to i gruppe F.

Af Morten Jørgensen

Slovakiet, Slovenien og Skotland kæmpede om andenpladsen i gruppe F, og på papiret havde Skotland de bedste kort på hånden. 

Skotterne kunne selv afgøre deres skæbne ved at besejre Slovenien, mens Slovakiet havde brug for en sejr over Malta, mens Skotland ikke måtte besejre Slovenien.

Sværest så det ud for Slovenien, som havde brug for en sejr mod Skotland og samtidig var afhængige af, at Slovakiet ikke hev tre point i land mod Malta. 

Slovakiet hev nemt en 3-0-sejr i land mod Malta, og derfor rettede de fokus mod det andet opgør i gruppen. Her var der anderledes spænding. 

I første halvleg bragte Skotland sig foran ved Leigh Griffiths, men i anden halvleg kom slovenerne stærkt tilbage i opgøret, hvor de scorede to gange. To minutter før tid fik Skotland dog udlignet til 2-2. 

Et point var dog ikke nok til at slutte som nummer to for Skotland, da Slovakiets målscore var bedre. I overtiden fik Bostjan Cesar rødt kort for Slovenien, men Skotland nåede ikke at drage fordel af at være i overtal. 

Dermed kan Slovakiet meget vel ende med at tage en playoffplads om at komme til VM - der skal dog lidt hjælp til i aften og i morgen aften, så landet ikke slutter som dårligste to'er og dermed går glip af playoff. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus