• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

VM-holdet skal træne i Helsingør: Det er både plan A og B

Det danske landshold skal frem mod VM-slutrunden træne i Helsingør - og der er et alternativ i Helsingør, hvis banen på stadion ikke når at komme i topform.

Af Kenneth Jensen

Når de danske landsholdsspillere den 23. maj går på træningsbanen frem mod sommerens VM-slutrunde i Rusland, bliver det i Helsingør.

Selv om stadionbanen hos Superliga-klubben har været elendig i store dele af foråret, er der stor tro på, at den kan blive så god, at den kan bruges som landsholdets træningsbane fra den 23. maj og frem til den 8. juni.

Landsholdsspillerne skal bo på Hotel Marienlyst i Helsingør, og det varme danske vejr betyder, at græsplænen er i hastig bedring. Og det er klart at foretrække for landsholdet at kunne træne i Helsingør.

- Plan A og B er, at vi skal træne i Helsingør. Der er også en anden bane i Helsingør, der er en mulighed, siger DBU's pressechef, Jacob Wadland, til tipsbladet.dk.

Fra Hotel Marienlyst ligger stadion bare et stenkast væk, og i mange år har landsholdet boet på hotellet og trænet på banen, der er kendetegnet ved dels at have en yderst smuk beliggenhed, dels ved de regionaltog, der kører tæt forbi stadion og er med til at gøre det til en speciel oplevelse.

I dette forår har en del af kendetegnet også været, at banen ganske enkelt har været i elendig forfatning. Det tæppe, som Superliga-klubben FC Helsingør havde købt til at holde banen frostfri, viste sig ikke at være brugbart, og i stedet har klubben flere gange måttet spille hjemmekampe i Farum. Og da man så kunne spille i Helsingør, blev det hurtigt på det, der lignede en pløjemark.

Men der er altså lys forude, fortæller DBU's pressechef.

- Vi var deroppe i sidste uge, og banen er altså blevet markant bedre. Det var næsten utopisk at tro på for noget tid siden. Men det er ikke længere usandsynligt, at banen kan benyttes, selv om den ikke helt er der endnu, siger Jacob Wadland.

De næste uger bliver altså afgørende for, om banen på stadion i Helsingør bliver klar til landsholdet, eller om der skal kigges på plan B, der er en anden bane i Helsingør.

Danmark spiller to testkampe frem mod VM-slutrunden - den første er 2. juni, hvor Danmark gæster Stockholm og Sverige, og den anden er den 9. juni i Brøndby, hvor Mexico er modstanderen.

Det danske landshold er i pulje med Peru, Australien og Frankrig, og hvem, der skal repræsentere Danmark i Rusland, løfter landstræner Åge Hareide sløret for på mandag.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus