Wales sejrede sikkert i Azerbaijan og holder liv i EM-drømmen

Wales vandt lørdag 0-2 i Azerbaijan og har fortsat mulighed for at sikre sig en direkte kvalifikationsplads til EM.

I en tæt gruppe E havde Wales brug for tre point i lørdagens udekampe mod Azerbaijan for at holde liv i drømmen om at sikre sig en direkte kvalifikationsplads til EM 2020.

Waliserne havde otte point for seks kampe inden opgøret. På første- og andenpladsen har Kroatien og Ungarn henholdsvis 14 og 12 point efter syv kampe.

Og gæsterne fik lige præcis den start, de havde ønsket sig.

Blot ni minutter var der spillet, da Kieffer Moore bragte gæsterne i front. Harry Wilson sparkede et hjørnespark, og ved bagstolpen steg Wigan-angriberen til vejrs og headede bolden i nettet.

Selvsamme Moore fik muligheden for at udbygge føringen i det 31. minut efter en flot stikning af Daniel James, men Emil Balayev var hurtigt ude af sit bur, og Moore kunne ikke prikke bolden forbi keeperen.

0-2 blev det til gengæld efter 34 minutter, og Daniel James var atter manden bag.

Manchester United-spilleren trak ind fra venstre, og fra kanten af feltet tordnede han bolden på stolpen. Bolden røg tilbage til Harry Wilson, og han kunne uden problemer sparke den det sidste stykke over stregen.

Ti minutter inde i anden halvleg var Harry Wilson lige ved at gøre det til 0-3 efter en flot soloaktion, men Balayev fik handsken på afslutningen og sendte den snært forbi stolpen.

I den anden ende kom Azerbaijan aldrig i nærheden af at bringe spændingen tilbage i opgøret, og Ryan Giggs' tropper var i fuld kontrol efter pausen.

Wales tager derfor alle tre point efter en overbevisende 0-2-sejr, hvorfor man nu er bare et point efter Ungarn inden sidste gruppekamp, hvor man møder netop Ungarn. Det opgør spilles tirsdag aften.

Slovakiet har desuden ti point efter seks kampe og skal senere lørdag på besøg hos Kroatien.