2017-10-12 16:30
Foto: Getty Images

PSG-præsidenten Nasser Al-Khelaifi kan se frem til en retssag, da han nu bliver undersøgt for at bestikke sig til tv-rettigheder for sit medie-selskab BeIN Sports.

Den schweiziske anklagemyndighed har åbnet en korruptionssag mod Paris Saint Germains klubpræsident Nasser Al-Khelaifi. Det handler dog ikke om PSG i denne omgang, men i stedet om hans medievirksomhed BeIN Sports, hvor han skulle have fået medie-rettighederne til flere verdensmesterskaber uden helt rent mel i posen.

Det skriver en række medier heriblandt engelske Sky Sports.

Anklagemyndigheden peger på, at den tidligere FIFA-generalsekretær Jerome Valcke skulle have accepteret uberettigede fordele fra en forretningsmand i sektoren for sportsrettigheder i forbindelse med tildelingen af rettigheder for visse lande ved VM i 2018, 2022, 2026 og 2030 - og i de to sidste skulle Nasser Al-Khelaifi altså være indblandet ifølge schweizerne. 

Torsdag er BeIN Sports kontorer blevet gennemsøgt, fortæller franske myndigheder, som også har slået fast, at dette skete i samarbejde med EuroJust og de schweiziske myndigheder.

For Jerome Valcke kommer dette nok ikke som den store overraskelse, da den tidligere FIFA-boss i marts sidste år kom under mistanke for en række lovovertrædelser, ligesom han også er blevet idømt en karantæne fra fodbold i 10 år. Det er dog en sag, som for tiden er ved at blive kørt en appelsag omkring.

Nasser Al-Khelaifi er heller ikke helt uvant med undersøgelser i sine forretninger, da UEFA er ved at tjekke, hvordan PSG kan overholde reglerne for Financial Fair Play i forbindelse med indkøbene af Neymar og Kylian Mbappe.

SENESTE NYT...
OP | NED