Leicester og Schmeichel taber til Southampton og Højbjerg

Leicester måtte se Southampton løbe med alle tre point i dagens opgør.

Der var en dansker på hvert hold, da Leicester med Kasper Schmeichel i målet her til eftermiddag tabte 2-1 til Southampton, der som vanligt havde Pierre Emile-Højbjerg i startopstillingen.

Hjemmeholdet fik ellers en ideel start på kampen, da Ayoze Perez efter 14 minutter sendte et hurtigt frispark fra egen banehalvdel i dybden til Jamie Vardy - den hurtige englænder tog så et par træk, før han sendte et fladt indlæg ind til Dennis Praet, der let kunne passere Alex McCarthy i Southampton-målet.

Glæden varede dog ganske kort for 'The Foxes'. Fem minutter senere sendte Stuart Armstrong nemlig en halvforkølet afslutning mod mål, som dog ramte James Maddison på vejen, og derfor fuldstændig snød Kasper Schmeichel, som intet kunne stille op.

Selvom Leicester ud fra ligatabellen må siges at have været favoritter til opgøret, var det Southampton, der dominerede store dele af forestillingen. 'Saints'-angriberen, Danny Ings, var da også tæt på flere gange, med to skud på overliggeren.

Efter 81 minutter kom forløsningen dog for Danny Ings og Southampton, da skarpretteren fik en bold i dybden, som han med en tåhyler fik sparket gennem benene på Schmeichel.

I det 90. minut fik Jonny Evans sin udligning annulleret, da VAR vurderede, at nordireren befandt sig i en offside-position.

Dermed sikrer Southampton altså sig på overraskende vis de tre point i dagens opgør, og fortsætter dermed holdets glimrende form på det seneste. Leicester taber derimod terræn i kampen om andenpladsen, som Manchester City kan bevæge sig op på, når de i morgen gæster Aston Villa.