Manchester City slog Chelsea i underholdende affære

Manchester City vandt lørdag aften 2-1 over Chelsea i en underholdende affære på Etihad.

Chelsea har taget andenpladsen fra Manchester City, men Pep Guardiola og co. fik lørdag aften muligheden for at overhale London-klubben i Premier League-tabellen.

Frank Lampards tropper gæstede Etihad, og tre minutter inde i opgøret var Kevn De Bruyne ikke langt fra at bringe hjemmeholdet i front.

Belgieren tog et karakteristisk dybdeløb i det højre halvrum, og så var han ellers alene igennem med Kepa Arrizabalaga. Men vinklen blev samtidig en anelse spids, og forsøget røg snært forbi den venstre stolpe.

Kort efter fik Willian en lignende mulighed for Chelsea, men også brasilianerens forsøg gik lige forbi den ene oppasser.

Efter et kvarter fik Fikayo Tomori en gylden mulighed, da bolden havnede for forsvarsspillerens fødder i City-feltet, men heller ikke han kunne åbne scoringen i opgøret. Forsøget sendte han lige forbi stolpen.

0-1 blev det til derimod efter 22 minutter, hvor Mateo Kovacic spillede midtbanekollegaen N'Golo Kanté i dybden. Franskmanden holdt Benjamin Mendy væk, og så fik han prikket bolden forbi Ederson.

Føringen skulle dog ikke holde længe, for De Bruyne udlignede i det 29. minut. City-profilen trykkede af fra kantet af feltet, Kurt Zouma rettede bolden af, og så gik den forbi Kepa i Chelsea-buret.

Om det slog Chelsea ud skal være usagt, men yderligere syv minutter senere havde Riyad Mahrez nettet til 2-1.

Kantspilleren modtog bolden i højre side, hvorfra han drev bolden mod mål. Undervejs afdriblede han to Chelsea-spillere, og til sidst kunne han så sende bolden ind i det lange hjørne.

Kort inden pausen var Kepa lige ved at forære Guardiolas tropper en scoring, da han spillede bolden lige ud til Sergio Agüero, som havde masser af plads og tid til at placere bolden. Argentineren sparkede dog på overliggeren.

I anden halvleg udeblev scoringer, men tempoet fejlede intet, og der var stadig rigeligt med muligheder til begge mandskaber.

Mahrez var blandt andet tæt på at fordoble sin måltotal i begyndelsen af anden halvleg, og Willian havde et par gode muligheder for gæsterne.

Raheem Sterling fik desuden annulleret en scoring, fordi han lige akkurat havde skulderen foran Zouma.

Men det sluttede med en 2-1-sejr til Manchester City, som dermed rykker to point foran Chelsea. Til gengæld må man indtil videre nøjes med tredjepladsen, fordi Leicester tidligere på lørdagen slog Brighton med 2-0.