• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Malte L. Nørgaard

Manchester City-stjerne: Racismestraf skal være på ni point

Foto: Getty Images

Raheem Sterling vil have, at racistiske tilråb skal koste en pointstraf på ni point.

Af Malte L. Nørgaard

Racisme er stadig et problem i fodbolden, og derfor skal der være voldsomme konsekvenser for hold, der har tilskuere, som kan finde på at ytre sig nedladende mod en bestemt gruppe af mennesker.

Det mener i hvert fald Manchester Citys profil Raheem Sterling. Han vil give en pointstraf på ni point til de hold, som ikke kan få de racistiske tilskuere til at holde mund undervejs i en fodboldkamp, skriver han i en klumme for den engelske avis The Times.

- Det kan måske lyde hårdt, men hvilken fan vil nogensinde turde være racistisk, hvis det kan koste dem et mesterskab eller betyde, at klubben rykker ned, skriver han blandt andet.

Samtidig sætter Sterling også ord på, at der skal skrides til handling med det samme.

- Jeg ved ikke, hvor lang tid det vil tage at få fjernet racismen helt, men vi bliver nødt til at begynde allerede nu, så den næste generation af sorte spillere ikke skal møde samme ondskab, som jeg er blevet udsat for, skriver han og fortsætter.

- Det føles skørt, at vi kan skrive 2019 på kalenderen, mens jeg samtidig er nødt til at skrive i en avis, at der er behov for store ændringer i det spil, jeg elsker.

Raheem Sterling foreslår også, at en racismestraf skal indeholde tre hjemmekampe uden tilskuere for det hold, der bliver dømt.

Superliga

Mere Superliga

Fokus