• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Medie: Premier League kan få VM-lignende afslutning

Foto: Getty Images

Ifølge et engelsk medie bliver der lige nu talt om at afslutte Premier League på en VM-lignende måde, hvor ingen kampe spilles samtidigt, og hvor alle kampe vises på tv.

Af Kenneth Jensen

Der er massive summer på spil i verdens største fodboldrække Premier League, og derfor er det i alles interesse, at man får færdiggjort ligaerne i England. Det taler man løbende om, hvordan man kan gøre, og nu skriver The Independent så, at mange er blevet lun på at afvikle den resterende del af Premier League på en VM-agtig måde.

Lige nu er ideen, at man vil afvikle de resterende 92 Premier League-kampe i juni og juli, men ingen af kampene skal spilles samtidigt, men i stedet skal alle sendes på tv, og alle 20 hold får en "lejr" i det midtengelske og i London, hvor de skal holde til i løbet af de to måneder, hvor ligaen skal færdiggøres.

Læs også:Avis: Premier League-klub er tæt på at blive opkøbt

Ifølge The Independent er det sandsynlige fortsat, at kampene skal spilles uden tilskuere, mens man også i England forsøger at undgå smittespredning af coronavirus. Det betyder også, at de 20 hold skal isoleres på hoteller og uden familiebesøg for at undgå, at der smittes.

Der er dog mange spørgsmål, der stadig skal findes gode svar på, inden man kan gå videre med denne model. For eksempel er der spørgsmål om dommere og kameramænd - skal de også isoleres i to måneder på hoteller? Og hvad med klubbernes læger? Er det moralsk i orden at have dem med til kampene i stedet for på hospitaler, hvor de kan gøre mere gavn? Og kan Premier League forsvare det, hvis der spilles fodbold, og nogle har brug for at komme på hospitalet for at få hjælp til en brækket arm?

Læs også:Mandagens rygtebørs: Man United slår egen transferrekord for Atletico-profil

Og hvad sker der, når Liverpool vinder mesterskabet? Kan man undgå, at det bliver fejret med mange tilskuere?

Det er i klubbernes og spilleres interesse, at ligaen afsluttes, og det bliver ganske interessant at finde ud af, hvilken løsning de ender med i det engelske.

Læs også:Søndagens rygtebørs: Diego Costa på vej til Serie A?

Læs også:Corona-krise i Premier League: Dansker-klub kan ende med tvangs-salg

Læs også:Tottenham lader to udenlandske spillere rejse hjem

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende fo...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.