• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Tipsbladet.dk

Sådan rammer coronaen Premier League: Norwich

Foto: Getty Images

Hvordan klarer de 20 Premier League-hold den tvungne corona-pause? Tipsbladet.dk ser her nærmere på Norwich, der er første klub i serien.

Af Tipsbladet.dk

Norwich er nummer 20 i Premier League og er det første hold, vi zoomer ind på i denne serie, der giver et indblik i, hvordan den aktuelle corona-krise påvirker hver af de 20 Premier League-klubber 

Sportsligt
Norwich har jo forsøgt at spille fodbold og lagde også imponerende fra land med den tidligere Brøndby-mand Teemu Pukki på toppen af topscorerlisten. Men det viste sig også hurtigt, at Norwich' forsøg på at spille frem ad banen og forsvarsspillernes manglende individuelle kvalitet var en meget farlig cocktail – farlig for Norwich selv, vel at mærke. På papiret lever man stadig, hvis sæsonen spilles færdig, men det kræver nok en acceleration af de vilde i de sidste ni runder, hvor man nok mindst skal have 15-16 point. Norwich' udlånte forsvarsspiller Sean Raggett, der er i Portsmouth, testede 21. marts positiv for coronavirussen.

Økonomien
Norwich valgte at gå sparsommeligt til oprykningen, og det faktisk særdeles fornuftigt, især i den nuværende situation. Klubben tabte 300 millioner kroner på regnskabet for 2018/19 og havde faktisk ikke budgetteret med mere end et par hundrede millioner kroner i overskud for 2019/20, hvor man var helt bevidst om, at man var den klart svageste klub i Premier League målt på evnen til at betale spillerløn og transfers. Samtidig har man slet ikke så rige ejere som de øvrige klubber. Norwich har her under krisen hjulpet et lokalt tiltag på vej, hvor fans kan hjælpe udsatte mennesker i området med at handle ind eller klare andre lignende dagligdags gøremål.

Læs også:Marcus Ingvartsen og co. dropper deres løn for at redde klubben

Hvis der ikke spilles flere kampe
Ja så afhænger alt jo af, om Premier League gør, som Divisionsforeningen har sagt i Danmark, nemlig at den aktuelle stilling er gældende. Så ryger Norwich ned uden en chance for at forsvare sig. I England diskuteres en model, hvor man spiller med 22 hold i næste sæson, hvilket altså inkluderer Norwich de to nuværende Championship-tophold WBA og Leeds. Mon ikke Norwich brændende ønsker sig den model?

Hvis man ikke får tv-penge
Norwich vil meget nødigt undvære de par hundrede millioner kroner, man sandsynligvis mangler at få i tv-penge, også hvis man slutter på tyvende- og sidstepladsen. Den familieejede, lokalt forankrede klub skal nok klare den og har jo fået store, trecifrede millionbeløb i kassen i løbet af sæsonen, men det vil ramme virkelig hårdt, hvis der kommer en stor konflikt mellem Premier League og de tv-selskaber, der har rettigheder både nationalt og internationalt.

Stats
Matchday: 6%
Sponsorer: 2%
Tv-indtægter (kun PL): 92%
Spillerlønninger: 150-200 mio kr.
Boldbesiddelse: 50,5% (9)
Afslutninger: 11,6 (12)
Afslutninger imod: 15,4 (18)
Bedste spiller: Emiliano Buendia

Læs også:Malket for tusindvis af kroner i svær tid: Newcastle-fans er sure

Placering: 20
6 point til redning

Form før nedlukningen: 4 point i 5 kampe
Næste fem PL-kampe
Southampton (hjemme)
Everton (hjemme)
Arsenal (ude)
Brighton (hjemme)
Watford (ude)

Kontraktfri spillere 1. juli
Målmænd: Ingen
Forsvar: Ingen
Midtbane: Ondrej Duda
Angreb: Ingen

Krisestemning: 4 (af 6)

Læs også:Rivalerne går sammen: City må ikke spille Champions League

Læs også:Vil ikke høre tale om at rivalerne får mesterskabet: Sæsonen skal spilles færdig

Læs også:Strikse krav til spillere i engelsk klub: Send billeder hver dag