Barcelona afværgede fiasko mod bundholdet til sidst

Leganés var foran, men FC Barcelona fik vendt tingene efter pausen og endte med at vinde 1-2 i lørdagens La Liga-opgør.

FC Barcelona har haft det svært på udebane i denne sæson, og lørdag skulle catalanerne på besøg hos Leganés.

Ernesto Valverde bragte både Ousmane Dembele, Antoine Griezmann, Luis Suarez og Lionel Messi fra begyndelsen af opgøret, men det var værterne fra Leganés, som kom bedst fra start, og efter 12 minutter havde bundproppen bragt sig foran på en forrygende scoring af Youssef En-Nesyri.

Angriberen trak ind i banen fra højre side af feltet, og med sit venstreben styrede han bolden op i det lange målhjørne, hvor en chanceløs Marc-André ter Stegen.

Leganés havde danske Martin Braithwaite med fra start, og han var fem minutter senere med i en stor chance til hjemmeholdet.

Braithwaite erobrede bolden fra Gerard Piqué i højre side, og han fik spillet bolden videre til Óscar, som klappede til kuglen. Denne gang gik forsøget dog i sidenettet.

I det 23. minut fik Suarez i stedet mulighed for at udligne, da Messi spillede angriberen alene igennem med Ivan Cuellar. Uruguayaneren fik dog taget et for langt træk, og så formåede han ikke at prikke bolden forbi keeperen.

Selvsamme Suarez var efter en halv times tid tæt på at heade kuglen i kassen, men 35-årige Cuellar fik hånden på forsøget og sendte bolden til hjørnespark.

1-0 var stillingen efter de første 45 minutter.

I anden halvleg kom udligningen endnu nærmere i det 47. minut, hvor Piqué headede på stolpen, og efter 53 minutter lykkedes det så for gæsterne. Messi sparkede et frispark ind i Leganés-feltet, hvor Suarez steg til vejrs, og angriberen headede bolden sikkert i mål.

Få minutter senere var Messi sågar ved at bringe Barcelona i front, men argentinerens forsøg blev et forkølet et af slagsen.

FC Barcelona måtte til derfor vente på 1-2-scoringen indtil det 81. minut.

Et hjørnespark røg ind på Ruben Perez, hvorefter bolden havnede for fødderne af indskiftede Arturo Vidal, som tæt under mål tæskede bolden op i nettaget.

Og da der ikke blev scoret yderligere i opgøret, lykkedes det altså Ernesto Valverdes tropper at afværge endnu en udebanenedtur trods en ikke særlig prangende indsats mod La Ligas bundprop.