Braithwaite fik Barca-debut og assisterede i Messi-opvisning

Martin Braithwaite fik sine første minutter i FC Barcelona-trøjen - og assisterede - da de spanske mestre vandt med 5-0 over Eibar. Lionel Messi scorede fire af målene.

Knap 26 år efter at Michael Laudrup spillede sin sidste kamp for FC Barcelona, fik det spanske mesterhold lørdag eftermiddag en ny dansker at se på Camp Nou i La Liga-kampen mod Eibar.

Med 19 minutter tilbage af lørdagens ligakamp blev 28-årige Martin Braithwaite nemlig skiftet ind i stedet for Antoine Griezmann og var efterfølgende med til at køre gæsterne fra Eibar i sænk på hjemmebanen.

Kampen var dog allerede afgjort ved danskerens indskiftning. I kampens første halvleg scorede Lionel Messi nemlig hattrick, og der stod derfor allerede 3-0, da Braithwaite kom på banen.

Det forhindrede dog ikke den danske angriber i at levere en flot debut. Med to minutter igen brød han nemlig igennem i venstre side og serverede bolden for fødderne af Lionel Messi, som sikkert gjorde det til 4-0, og så kunne Braithwaite allerede notere sig for sin første assist.

Minuttet efter kunne det have udviklet sig til en sand drømmedebut, da danskeren igen kom igennem og denne gang fik afsluttet på mål. Eibar-keeperen reddede dog flot forsøget, før Arthur var over returen og i stedet gjorde det til slutstillingen 5-0.

Sejren bringer FC Barcelona op på en foreløbig førsteplads i La Liga.