Braithwaite fik første Barcelona-kamp fra start: Messi sikrede sejren

Den danske angriber Martin Braithwaite fik lørdag sin første kamp i startopstillingen for Barcelona, da holdet vandt med 1-0 over Real Sociedad.

Martin Braithwaite fik lørdag aften sin første kamp fra start for sin nye klub FC Barcelona, da de spanske mestre spillede på hjemmebane mod Real Sociedad. Her var det dog en kamp, hvor publikum på Camp Nou skulle væbne sig med tålmodighed.

Det endte med en begrænset sig på 1-0 for catalanerne, hvor Lionel Messi stod bag den enlige scoring, da Barcelona fik et straffespark med ni minutter tilbage af den ordinære spilletid. Straffesparket kom efter en situation, hvor Real Sociedads Oyarzabal havde arm på bolden i feltet.

Barcelona fik dog bolden i kassen en enkelt gang mere, da Messi og Ansu Fati spillede Sociedad-holdet tyndt, inden sidstnævnte serverede bolden for Jordi Alba inde foran mål, som lagde bolden stille og roligt i det tomme mål. Det blev dog annulleret for offside efterfølgende.

Martin Braithwaites indsats i kampen varede i 88 minutter, inden Firpo Junior kom ind som defensiv forstærkning i kampens afslutning. Endnu engang blev det til en godkendt præstation for danskeren.

Blandt andet blev det til en giftig afslutning i første halvleg fra en spids vinkel - og så sparkede han selv bolden i kassen, men han var et mulehår offside i situationen.

Sejren betyder, at Barcelona nu er to point foran ærkerivalerne fra Real Madrid. Dog har hovedstadsklubben en kamp i hånden, og de møder Betis på udebane søndag, hvor de kan få førstepladsen tilbage.

Næste kamp for Barcelona i La Liga er mod Mallorca på udebane.