Real Sociedad går á point med Barca og Real efter sejr over Granada

Real Sociedad er á point med FC Barcelona og Real Madrid i toppen af La Liga efter søndagens kamp mod Granada, som blev vundet med 2-1.

Inden sæsonen var der nok ikke mange, der havde forventet, at Granada og Real Sociedad i 12. spillerunde skulle mødes i en topkamp i La Liga.

Men det var ikke desto mindre tilfældet søndag aften, hvor Granada fik besøg af det baskiske mandskab på Estadio Nuevo Los Cármenes.

Hjemmeholdet havde sågar muligheden for at overtage førstepladsen i La Liga fra FC Barcelona, som lørdag skuffede med et 3-1-nederlag til Levante.

Det var dog gæsterne, som kom bedst fra start. Mikel Oyarzabal brød en aflevering op i banen fra Granada-forsvaret, og med en forrygende stikning spillede han Portu alene igennem med Rui Silva.

Kantspilleren tog en enkelt berøring, og med et tørt hug bragte han gæsterne i front efter 21 minutter.

Men et kvarters tid senere fik hjemmeholdet udlignet. Alvaro Vadillo sparkede et frispark fra distancen, bolden brækkede i luften, og Alejandro Remiro fik ikke afværget forsøget, selvom bolden blev sparket forholdsvis centralt i målet. Ikke nogen imponerende aktion af Sociedad-keeperen.

I anden halvleg væltede hverken Granada eller Real Sociedad sig ligefrem i chancer, men kampen fandt sig alligevel en vinder i de døende minutter.

Adnan Januzaj spillede Portu fri, og spanieren viste atter stor kølighed foran modstanderens mål, da han lobbede bolden over Remiro efter 89 minutter.

Real Sociedad vandt derfor topopgøret med 2-1, og baskerne er nu side om side med FC Barcelona og Real Madrid i toppen af La Liga. De tre mandskaber har alle 22 point.

FC Barcelona og Real Madrid har dog spillet en kamp mindre, fordi El Clasico i sidste måned blev udskudt.

Granada er nede på sjettepladsen med 20 point efter 12 kampe.