• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Mikkel Sloth

Valverde efter første udesejr: Nødvendigt hvis du vil vinde ligaen

Foto: Getty Images

FC Barcelona tog sin første udesejr i sæsonen, da de vandt 2-0 over Getafe - og de er nødt til at tage flere, hvis de skal drømme om mesterskabet, siger træner Ernesto Valverde

Af Mikkel Sloth

På mål af Luis Suarez og Junior Firpo vandt FC Barcelona tidligere lørdag 2-0 over Getafe på udebane. Det var de forsvarende spanske mestres første sejr på udebane i sæsonen,  og de manglende resultater på udebane har kostet i tabellen, hvor de er på tredjepladsen og risikerer at komme fire point efter ærkerivalen Real Madrid, som først spiller senere mod Atletico Madrid.

Der skal da også flere udesejre på bordet, hvis målsætningen om at tage det tredje mesterskab i træk skal indfries. Det slog FC Barcelona-træner Ernesto Valverde fast efter sejren med Getafe. En sejr, hvor det lykkedes at undgå et af de problemer, som har kostet point tidligere i sæsonen.

Læs også:FC Barcelona stepper op og vinder i skadeshelvede

- Det var vigtigt ikke at lave fejl tidligt i kampen, som vi har gjort i andre kampe. Det var fundamentalt. Målet (Suarez mål efter 41 minutter, red.) gjorde, at vi fandt ro, og derfra gjorde vi det godt. Vi gav ikke meget væk og havde chancer til at score flere mål, sagde Valverde og fortsatte:

- Hvis du vil vinde La Liga er du nødt til at vinde mange kampe på udebane, ikke kun hjemmekampe. Getafe var en svær opgave, det er et svært sted at spille, men vi gjorde det godt. Nu har vi tre dage til at forberede os på Inter, afsluttede den spanske træner.

Læs også:Tilbagevendt Barcelona-stjerne er blevet skadet på ny

På onsdag venter Inter i Champions League, ligeledes på udebane. Her skal FC Barcelona forsøge at tage sin første sejr i denne sæson af verdens fineste klubturnering. 

Læs også:FC Barcelona forlænger med ung offensivspiller

Læs også:Neymar er i Barcelona: Skal i retten om massevis af millioner

Læs også:Barcelona blev idømt bøde på 2000 kroner: Nu anker klubben dommen

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.