• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Kenneth Jensen

Agent afslører prisen, Parma har betalt for Andreas Cornelius

Foto: Getty Images

Den danske landsholdsspiller har kostet Parma 56 millioner kroner.

Af Kenneth Jensen

Den tidligere FC København-angriber Andreas Cornelius skiftede tidligere torsdag til Parma.

Angriberen, der har en fortid i FC København og Cardiff og i sidste sæson var på leje i franske Bordeaux, skal dermed have genstartet karrieren, der aldrig for alvor tog fart i Atalanta.

Læs også: Atalanta sælger Cornelius: FCK får en lille bid af kagen

26-årige Cornelius var til lægetjek tidligere denne uge, og torsdag gjorde Parma så skiftet officielt. Nu fortæller Cornelius' agent så, hvad prisen på den danske spiller har været.

Danskeren har kostet 56 millioner kroner, og dermed har Atalanta tjent på penge at sælge "Corner" videre.

- Jeg ved, mange er uinteresserede i de økonomiske aspekter i fodbolden og blot kigger på spillet med glæde og romantik, og det er fuld legitimt. Men fodbold er finansielt en kæmpe industri, og man kan ikke se bort fra, at spillerne blot har en meget begrænset periode at tjene penge i.

- Andreas har øget sin internaionale markedsværdi betragteligt under sine ophold i Italien og Frankrig. Parma betaler således 7,5 mio. euro (56 mio. kroner) for Cornelius, hvor transferen fra FCK til Atalanta Bergamo i 2017 hed 4,5 mio. euro (33,5 mio. kroner).

- Interessen for Andreas Cornelius var stor fra klubber i andre store fodboldlande og det til trods for, at danskeren har været ude længe grundet operation i lysken. Sådan har det været i hele hans karriere og det vidner om solide kompetencer, som er ønsket mange steder. Andreas Cornelius er nu sammenlagt handlet for 200 mio. kr. i sin foreløbige karriere, skriver fodboldagent Per Steffensen på sin Facebook-side.

Per Steffensen skriver på Facebook, at Cornelius har fået en fireårig aftale, men det er formentlig en fejl, for på Parmas hjemmeside fremgår det, at Andreas Cornelius har skrevet kontrakt til sommeren 2024 - samme information fremgår af Transfermarkt.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus