• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

"AC" nomineret til store svenske priser: Skal dyste med Brøndby-flop

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Anders "AC" Chrisiansen er nomineret til årets mest værdifulde spiller og årets midtbanespiller ved prisuddelingen Allsvenskans Stora Pris. I begge kategorier er han oppe mod Magnus Eriksson.

Af Anders Dehn

De sidste par uger har været mindeværdige for Anders "AC" Christiansen, der sparkede mesterskabet til Malmö FF, vandt den store avis Aftonbladets pris som den bedste spiller i Allsvenskan, og nu er han så nomineret til endnu to priser.

Denne gang er det den officielle prisuddeling Allsvenskans Stora Pris, som er et awardshow, der løber af stablen om fire dage. Her er "AC" blandt de mulige vindere i to kategorier: årets midtbanespiller og hovedprisen, årets mest værdifulde spiller.

Læs også: Magnus Eriksson er brandvarm: Transfer kan være på vej

I førstnævnte kategori dyster han mod Ken Sema fra Östersunds FK og det tidligere Brøndby-flop Magnus Eriksson fra Djurgårdens IF. Samme Eriksson er også blandt konkurrenterne til hovedprisen, ligesom landsholdsveteranen Kim Källström (også Djurgården) er det.

Anders Christiansen og Magnus Eriksson er dog ikke de eneste Superliga-kendinge, der kan vinde en pris ved tirsdagens store gala. Også den tidligere FC København-keeper Johan Wiland er nomineret til årets målmand, som han vandt i fjor, mens Magnus Pehrsson (tidligere AaB) er nomineret til årets træner for at føre Malmö til mesterskabet.

Priserne uddeles på baggrund af stemmer fra juryen, som består af alle 16 holds trænere og anførere, A-landstræner Janne Andersson, U21-landstræner Ronald Nilsson og 32 udvalgte journalister og eksperter.

Prisen er blevet uddelt siden 2013, og Anders "AC" Christiansen blev sidste år nummer to i kåringen af årets midtbanespiller efter holdkammeraten Magnus Wolff Eikrem.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus