• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Simon Møbjerg Sørensen

Patrick Olsen: Glæder mig helt sindssygt

Patrick Olsen: Glæder mig helt sindssygt
Illustration

Der er premiererunde i Tippeligaen i den kommende weekend, hvor det forsvarende mesterhold Strømsgodset bringer 19-årige Patrick Olsen i spil for første gang.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Når Strømsgodset søndag møder Start, er det formentlig med den 19-årige dansker Patrick Olsen i startopstillingen. Midtbanemanden er kommet til på en lejeaftale fra Inter, og nu står premiererunden for døren, og Olsen glæder sig til at debutere.

- Jeg glæder mig helt sindssygt meget til at komme i gang. Det har været en lang opstart, og det er det her, jeg har set frem til. Min form er opadgående, og jeg er kommet ind på holdet, for alle har taget godt imod mig. Jeg har ikke spillet rigtige kampe i lang tid, og det var ligesom målet med det her skifte. Tempoet og energien er anderledes her end til træning i Inter, og det har gavnet mig. Jeg er ved at være, hvor jeg skal være, siger Patrick Olsen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Patrick Olsen: Danmark var aldrig et tema

I Strømsgodset skal Patrick Olsen løfte den tunge arv efter den norske landsholdsspiller Stefan Johansen, der efter mesterskabssæsonen sidste år blev solgt til skotske Celtic. Olsen ved godt, at det er opgaven, men han vil ikke sammenligne sig med ham eller nogen andre.

- Jeg synes ikke, at jeg skal bevise noget i forhold til den spiller, Stefan var for klubben, og jeg mener heller ikke, der på den måde hviler et pres på mine skuldre. Jeg ved godt, at jeg er kommet hertil for at spille den plads, han spillede, men vi er to vidt forskellige spillere, og vi kan ikke sammenlignes. Jeg skal gå ind og gøre det, jeg er god til. Jeg skal være spilstyrende og bære holdet op i toppen af ligaen, og så skal jeg score nogle flere mål, end jeg har gjort hidtil i karrieren.

Patrick Olsens landsmand David Nielsen spillede en stor rolle i signingen af den unge dansker. Nielsen var med til at overbevise ham om, at Strømsgodset er det rigtige for ham lige nu, og Patrick Olsen nyder at arbejde sammen med ham og cheftræner Ronny Deila.

- David er en rigtig spændende træner, og det samme er Ronny. De er tæt knyttede til spillerne, og det kan jeg rigtig godt lide. I Inter snakkede jeg aldrig med træneren, og det er noget helt andet at have et forhold til ham. Det er sådan, man gør her, og det nyder jeg at prøve, siger Olsen.

Strømsgodset har lejet Patrick Olsen for hele 2014, og danskeren skal derfor spille Champions League-kvalifikation med klubben til sommer.

Superliga

Mere Superliga

Fokus