2016-03-03 12:45
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Kasper Pedersen er fast mand i AaB's midterforsvar, og han har haft en utrolig udvikling. Udviklingen skal fortsætte, og fokus er også på at blive en leder i forsvaret.

Denne historie tager sin begyndelse 1. marts 2013, hvor AaB er på besøg i Silkeborg. Klubben fra Nordjylland er hårdt ramt af skader i det centrale forsvar, og det betyder, at to mand får deres Superliga-debut for AaB i en kamp, som AaB ender med at tabe 3-2. De to mand er Kasper Pedersen og Jakob Blåbjerg. Begge spiller kampen til ende for ende, og kun Pedersen spiller igen i den sæson.

For Kasper Pedersen blev kampen tilmed en underlig én af slagsen. Han får sin debut som amatør, og han bruger kun tre minutter af kampen på at bringe AaB foran, og siden er han gået gennem en fantastisk udvikling, der nu er kulmineret med, at han er blevet fast mand for AaB her tre år senere. Lidt som Jakob Blåbjerg.

Fredag kan de to være tilbage og sammen i det centrale forsvar, når OB gæster Aalborg, hvis Kenneth Emil Petersen er skadet. Som de var det i anden halvleg af opgøret mod FC Midtjylland mandag. Og bliver det de to, der skal spille sammen, er det to spillere, der kender hinanden særdeles godt.

- Den eneste forskel er vel, at jeg kommer til at være i højre side af forsvaret, hvor Blåbjerg er i venstre. KEP (Kenneth Emil Petersen, red.) er en meget udadvendt fyr, der fylder meget verbalt, og der har mig og Blåbjerg ikke samme udstråling og vildskab. Men vi har spillet mange kampe sammen, så vi kender hinanden, og det er naturligt for os at spille sammen. Jeg tror næsten, jeg har spillet flere kampe med Blåbjerg, for vi har også spillet på reserveholdet og på ungdomshold sammen, siger Kasper Pedersen til tipsbladet.dk.

Og det kan sagtens tænkes, at de to tager forskud på glæderne, hvis de spiller sammen i midterforsvaret fredag mod OB. Kenneth Emil Petersen rykker efter sommerpausen til netop morgendagens modstander fra OB, og så kan det være Pedersen og Blåbjerg i det centrale forsvar fremover.

Det er nemlig AaB-måden at gøre det på. Da Lasse Nielsen skiftede til Holland, kom Rasmus Thelander ind. Han blev solgt til Panathinaikos, og så kom Kasper Pedersen ind og var fast mand. Til sommer kan det så være Blåbjerg, der skal ind i stedet for Kenneth Emil Petersen.

Det stiller nogle krav til, at en spiller som Kasper Pedersen udvikler sig. Og han har særligt fokus på at blive en bedre leder og kommunikatør.

- Vi har lige haft nogle møder om udviklingsområder, og jeg vil gerne udvikle min omgang med bolden offensivt. Og så handler det om ansvar. Jeg spiller en position, hvor det er vigtigt at tage ansvar, så det er det vigtigste for mig at udvikle på.

- Jeg skal dirigere med de andre - også kæden foran mig - så vi står rigtigt. Der er selvfølgelig også ting defensivt, jeg kan blive bedre til, men jeg mener, det vigtigste er mine lederegenskaber, siger en ærlig 23-årig Kasper Pedersen.

I det hele taget har det været en interessant udvikling, Kasper Pedersen har været igennem.

Som sagt var han end ikke på kontrakt, da han fik sin debut og scorede for AaB. Kontrakten kom først i begyndelsen af maj - altså to måneder efter debuten - og daværende sportsdirektør Lynge Jakobsen lagde ikke skjul på, at Kasper Pedersen havde overrasket alt og alle.

- Det er dejligt, når en af vores unge spillere – og i dette tilfælde måske endda lidt uventet – griber chancen, sagde Lynge Jakobsen i forbindelse med kontrakten.

Kontrakten er siden blevet forlænget til sommeren 2019, og nu står Kasper Pedersen altså og kan se tilbage på tre år, der er gået over al forventning.

- Det startede jo med at gå hurtigt, fordi jeg fik debut, men der var jo stadig meget, der skulle arbejdes med, for at det for alvor skulle gå min vej. Jeg endte med at starte tre kampe i træk, og så havde jeg på fornemmelsen, at der kunne være mange kampe foran mig. 

- Selv om det hele har flasket sig, er hierakiet også gået sin gang. Da Thelander blev solgt, var det mig, der kom ind. Thelander kom ind for Lasse Nielsen. Jeg har hele tiden taget små skridt, og det her har hele tiden været planen og målet.

- Men man skal også have lidt held, og for mit vedkommende har det været vigtigt, at jeg hele tiden har været seriøs i min tilgang. At jeg er gået på banen for at blive bedre - og det ikke kun i kampe - og så tager du små skridt hele tiden. I min anden sæson var jeg med, da vi bliver mestre og vinder pokalen, og det år var meget vigtigt for min udvikling, og det gav for alvor blod på tanden og tro på egne evner. Jeg troede på, at det for alvor kunne blive til noget godt, siger Kasper Pedersen.

Den 23-årige forsvarsspiller fra Aabybro har i alt 37 Superliga-kampe på cv'et. Nummer 38 kommer formentlig, når OB gæster Aalborg fredag.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO