Superliga Victor Risager

AGF hjemsender spillertrup og trænerstab

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Spillerne i AGF bliver nu hjemsendt, meddeler Superliga-klubben.

Af Victor Risager

I de seneste uger har Superliga-spillerne i AGF trænet i mindre grupper, men det er det nu slut med. Fra og med langfredag har den århusianske klub valgt at hjemsende sine spillere.

Også klubbens trænerstab og ungdomsspillere, der er på kontrakt, bliver hjemsendt.

Læs også:Ingen lønnedgang i AGF endnu: Det er ikke aktuelt lige nu

Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

Beslutningen er truffet, efter at Divisionsforeningen forleden meddelte, at Superliga-klubberne vil få en til to ugers træning, inden Superligaen kan genstartes. 

Læs også:AGF vil flytte pokalfinalen: En finale uden tilskuere er da det værste

- Superliga-spillerne har de seneste uger trænet i mindre grupper i henhold til anvisningerne fra myndighederne og Divisionsforeningen. Nu bliver de dog hjemsendt - en beslutning, der blandt andet er truffet på baggrund af Divisionsforeningens udmelding om, at klubberne vil få 1-2 ugers træningsforberedelse inden genoptagelse af turneringen, skriver AGF.

Hjemsendelsen betyder også, at AGF nu kan søge om lønkompensation fra regeringens trepartsordning. Den ordning har blandt andre AaB også valgt at benytte sig af.

Direktør i AGF, Jacob Nielsen, forklarer, at klubben gør alt, hvad de kan, for at sikre at de kommer godt igennem coronakrisen. 

- Men selvom der er mange ubekendte, så forsøger vi konstant at skrue på alle de knapper, vi kan, for at sikre, at vi som selskab og klub kommer bedst muligt ud af denne vanskelige situation. Vi har et solidt fundament, og de forskellige hjælpepakker, vi kan gøre brug, er en stor hjælp, men der er ingen tvivl om, at nedlukningen vil have store konsekvenser for dansk fodbold. Her er det vores opgave at sikre AGF's tarv bedst muligt - og det betyder også, at vi løbende foretager en vurdering af, hvordan vi får det mest optimale ud af de medarbejdere og ressourcer, vi har, siger Jacob Nielsen ifølge klubbens hjemmeside. 

Det vides endnu ikke, hvornår Superliga-bolden igen ruller, men Divisionsforeningen har opsat tre scenarier, som indebærer en start enten 17., 24. eller 31. maj, og som vil gøre det muligt at få sæsonen færdigspillet inden udgangen af juli.

Læs også:Så lidt bruger SL-klubberne egenudviklede spillere: Det er skuffende

Læs også:FC København-stopper om svensk interesse: Det blev aldrig så konkret

Læs også:Brøndby IF og Randers er oftest røget i fælden