AGF og AaB delte i dramatisk affære

Det var en begivenhedsrig affære, da AGF søndag aften besejrede AaB.

Det var en chancerig og begivenhedsrig kamp, da AGF og AaB spillede 2-2 søndag aften.

Allerede efter ni minutter fik AaB sendt den i nettet efter en fin hjørnesparkskombination, men Magnus Christensens mål blev annulleret, eftersom Tom van Weert begik frispark på AGF-keeperen Oscar Whalley.

De fortsatte dog med at komme frem til chancer, og efter små 25 minutter var Oliver Abildgaard tæt på, da han sendte bolden på stolpen.

AGF havde imidlertid også flere chancer, hvor blandt andet Bundu bød ind med en god flugter efter en tilfældig nedfaldsbold. Den sejlede dog over mål.

Første halvlegs største chance tilfaldt også hjemmeholdet, da startdebutanten Ryan Mmaee blev nedlagt i AaB-feltet af Jores Okore. Det resulterede i et straffespark til AGF og et rødt kort til AaB-anføreren, men Tobias Sana misbrugte muligheden fra ellevemeterpletten.

De kom dog foran få minutter senere. Jakob Ankersen spillede bandespil med Sana, inden han kom ind i feltet og satte kuglen i kassen med en flad afslutning til den fjerneste stolpe. 1-0 til AGF ved Ankersens fjerde sæsonmål.

Ankersen havde en stor chance umiddelbart efter, men denne gang havde han ikke heldet med sig, og i stedet gik holdene til pause ved stillingen 1-0 efter fem minutters tillægstid.

I anden halvleg satte AGF sig på tingene i starten, og Bundu var også tæt på at udbygge føringen, men igen sendte han bolden over målet. AaB fik imidlertid kæmpet sig ind i kampen, og det resulterede også i en udligning.

AGF’s keeper, Oscar Whalley, leverede en forrygende redning på et hovedstødsforsøg efter et hjørnespark, hvorefter Bundu clearede bolden. Clearingen kom imidlertid ikke langt nok og endte hos AaB’s Magnus Christensen, der sikkert kunne sparke den i nettet. 1-1.

Christensen var igen tæt på små ti minutter senere, da hans hovedstød akkurat gled over mål.

AGF kom dog på sejrskurs igen kort efter, hvor Casper Højer Nielsen vandt bolden fra Frederik Børsting og sendte et fladt indlæg ind i boksen, hvor en fremadstormende Martin Spelmann fik dirigeret bolden i kassen. Det var midtbanespillerens første boldberøring, efter at han var blevet indskiftet kort forinden.

Sana var også tæt på at bringe AGF på 3-1 med et frisparksdrøn, men træværket reddede AaB.

Heldet havde AaB dog, da de fik et frispark med fem minutter igen. Whalley kunne ikke holde på Lucas Andersens frispark, og returen endte for fødderne af indskiftede Wessam Abou Ali, som på ny udlignede for AaB.

I slutminutterne kom både Jakob Ankersen og Ryan Mmaee frem til et par store chancer, men sejrsmålet kom ikke.

Det endte 2-2, hvilket betyder, at AaB lægger nummer fire med 19 point efter 13 runder, mens AGF er på sjetteplads med et point færre.