• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ankersen: Corona kan bane vej til større klub, der før havde råd til mere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jakob Ankersen skal have en ny kontrakt, netop som coronavirussen ødelægger klubbernes økonomier. Det kan være en ulempe, men omvendt håber han, at klubber, der tidligere havde råd til spillere fra en højere hylde, kigger hans vej.

Af Anders Dehn

Selv om Jakob Ankersen og AGF netop har forlænget kontrakten, løber den kun i godt to måneder endnu. Derfor skal kantspilleren bruge resten af sæsonen på at spille sig til en ny aftale, enten i Århus eller andetsteds.

Men hele fodboldens verden er hårdt ramt af coronavirussens hærgen, og der findes nærmest ikke en klub, hvis økonomi ikke har fået skåret en stor luns af. Det er umiddelbart ikke optimale betingelser for spillere, der snart står uden kontrakt.

Men Ankersen prøver at vende det til noget positivt. Det kan jo være, påpeger han, at han kan komme til en klub, der tidligere foretrak nogle dyrere spillere.

- Det har da sine fordele, men det har også sine ulemper. Det kan åbne nogle døre, som måske var lukkede før. Klubber, der har haft budget til mere og kigget på andre hylder, de er måske nødt til at kigge et andet sted, og det kan selvfølgelig være en dør ind, siger Jakob Ankersen.

Læs også:AGF-boss bekræfter interesse for profil: Der har været nogle henvendelser

- Omvendt er der også nogle klubber, der har været interessante for mig før, som ikke har den samme økonomi til det mere. Så det bliver lidt en måske/måske ikke. Selvfølgelig prøver jeg at se positivt på det og håber, at det åbner nogle døre, der måske ellers var lukket.

Det lyder ikke som den bedste start på tilværelsen i en ny klub; at være den spiller, klubben måtte nøjes med, fordi pengene var for små til dem, den havde sat næsen op efter. Men det tager Ankersen ikke så tungt.

- Det er jo den situation, vi er i, og der er ikke rigtig noget at gøre ved det. Hvis jeg kan komme et sted hen, som måske ellers var lukket, er det, fordi de stadig tænker, at det er det bedst mulige, de kan få. Derfor kommer man også automatisk til at føle sig ønsket, kan man sige. Så det, tror jeg ikke, har den store impact. I hvert fald ikke for mig, siger han.

- Der er masser af eksempler med sådan nogle, hvor man tænker: "Det er han ikke god nok til", men så har han lige pludselig vist noget andet. Det er lidt der, jeg håber, det bærer hen.

Læs også:AGF-trup klar til medaljekamp: Fire har forlænget kontrakten

Har du besluttet dig for, at du skal videre?

- Nej, det er ikke 100 procent. Det er det absolut ikke. Vi får se. Vi har mange kampe på kort tid, så der kommer forhåbentlig en masse spilletid, og så må vi se, hvor vi står lidt længere henne, siger Jakob Ankersen.

Den første af de kampe er på torsdag, når Randers FC kommer på besøg på Ceres Park. 

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:AGF-profil: Jeg kan have spillet min sidste kamp

Læs også:Sydafrikaner drømmer om store ligaer: Men først AGF-gennembrud

Superliga

Mere Superliga

Fokus