• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Michael Christiansen

Bedst og værst: Gæsterne var de farlige i tæt østjysk lokalopgør

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem AC Horsens og AGF.

Af Michael Christiansen

AC Horsens-AGF 1-2 (1-1)
Patrick Mortensen, 0-1 (14’)
Malte Kiilerich Hansen, 1-1 (34’)
Casper Højer Nielsen, 1-2 (54’)

Kampens bedste
AC Horsens
Både Ayo Simon Okusun og Bjarke Jakobsen var ganske overbevisende i dag. De tog sig i fællesskab af Horsens’ centrale midtbane med sikre, rutinerede aktioner. Det var ikke Xavi og Iniesta det hele, men der var til gengæld masser af fight og hårdt arbejde. Og momentvis også kvalitet frem ad banen, hvor Okusun headede mange bolde videre til angriberne, og Jakobsen fik fyret et par fornuftige skud af undervejs.

Læs også:LIVE: AGF åbner sit forår mod revanchelystne Horsens

AGF
Mustapha Bundu viste, hvorfor han er et af ligaens største aktiver lige nu. Han var hurtig, stærk, og teknisk god i AGF’s offensiv, indtil han måtte lade sig udskifte efter 70 minutter. Man sad gang på gang med fornemmelsen af, at der var noget farligt under opsejling, når han fik bolden, hvilket Horsens-forsvaret også må have følt. Lagde flot op til Patrick Mortensens fuldtræffer i første halvleg og var ligeledes med i “De Hviies” andet mål.

Kampens værste
Rune Frantsen havde ikke nogen mindeværdig aften foran AGF’s mål. Hverken afslutninger eller opspil havde Horsens-angriberen ret megen held med. Hans medskyldige i offensiven, Nicolai Brock-Madsen, var ikke meget bedre og gjorde ikke betingelserne bedre for Frantsen. Sammen efterlod de et indtryk af et ufarligt Horsens-angreb, der ikke helt matchede klubbens kælenavn, Den Gule Fare, denne aften. Det blev fint understreget af, at hjemmeholdets mål blev scoret af en midterforsvarer.

Læs også:Startopstillinger: AGF-teenager får chancen fra start mod Horsens

Kampens detalje
Det er ikke hver dag, der bliver udført saksespark i Superligaen. Men mandag aften fik publikum på CASA Arena lov at nyde ikke færre end to af slagsen. Først blev en skummel bold clearet på målstregen af en Horsens-spiller, og efter 37 minutter var AGF’s Bror Blume tilfældigheder fra at score, hvad der nok ville have været sæsonens mål. Med ryggen til kassen svingede han nemlig støvlerne op i anden sals højde og traf bolden, så den gik på overliggeren helt ude ved hjørnet.

Læs også:Horsens fik afklapsning i Farum: Det er fint for os at komme på græs

Læs også:Afsløring: Norsk klub køber FC Midtjyllands Sammy Skytte

Læs også:Avis: AGF lokker Amini med stor millionbonus i ny kontrakt

Superliga

Mere Superliga

Fokus