• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Det lærte vi af Superligaen: Brian Priske fortjener jobbet i FC Midtjylland

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på 16. spillerunde i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

16. runde af dansk fodbolds bedste række er afviklet, og nu er der en minipause, hvor klubberne kan få rettet lidt op på det, der skal styr på, fordi der er landsholdsfodbold den kommende uges tid.

Men inden vi begynder at se frem mod landsholdet, ser vi lige tilbage på runden i Superligaen. Her er, hvad vi lærte af 16. runde i dansk fodbolds bedste række.

Sidstepladsen i Grundspillet er tæt på lig med nedrykning
Faktisk er det meget, meget afgørende for bundholdene - som det ser ud lige nu - at de ikke ender sidst i Grundspillet. Forklaringen skal findes i, hvordan holdende deles op, når de går over til Gruppespillet.

Helt lavpraktisk er Grundspillet forbi efter 26 runder, og så laves der to puljer af fire i hver i Gruppepsillet, som altså har seks kampe i sig. Derefter er de første to nedrykkere fundet.

I en sæson med tre nedrykkere rykker de to dårligste i hver af de to puljer i Gruppespillet ud af Superligaen. Og ender man som numer 14, kommer man i pulje i Gruppespillet med nummer 11. Lige nu ligger SIF 14 med syv point, mens AC Horsens ligger 11 med 18 point. SIF har altså 11 point til redning. Omvendt ligger EfB nummer 13 med 10 point, mens Hobro ligger 12 med 14 point. EfB har fire point til redning.

Læs også:Skuffet Michelsen: Forsvarer os ikke ret godt

Dermed bliver det altså en kamp for at undgå sidstepladsen i Grundspillet denne sæson, og det bliver særdeles spændende i den kommende runde, hvor Silkeborg og Esbjerg mødes i et gyseropgør i Silkeborg.

Brian Priske fortjener Midtjylland-jobbet
FC Midtjylland er nu gået i udbrud i toppen af Superligaen, hvor de danske pokalvindere cementerede, at de er det bedste hold i denne sæson. I hvert fald lige nu. 4-1 over de forsvarende mestre fra FC København blev det til for Brian Priskes mandskab, og dermed er der syv point mellem de to hold. Det svarer altså til, at FCM skal sætte point til i tre kampe, hvis FCK skal op på siden eller foran FCM.

Mange roser skal tilfalde Brian Priske, der med stor autoritet og kvalitet har overtaget rollen som cheftræner i FC Midtjylland. Hvor Kenneth Andersen virkede uvant og usikker som leder for holdet, er Brian Priske det modsatte. Rolig og kølig. Og han har allerede flere gange formået at lukke ned for potentielle dårlige sager.

Priskes plet på cv'et er pokalexit mod Fremad Amager, men han har gjort det så godt, at han fortjener at få jobbet som træner for FC Midtjylland på permanent basis.

Læs også:Ekspert: Her er Superligaens tre største talenter

Brøndby har klasse og ro i formationen
Niels Frederiksen tog den modige beslutning at skifte system op til opgøret mod FC København, og det systemskifte har i den grad givet pote, for Brøndby IF har bare vundet og vundet og vundet siden.

Jo, der var en svipser mod SønderjyskE i pokalturneringen, men i Superligaen er Brøndby flyvende. Fem sejre i fem kampe, og selv om det ikke var prangende senest, var det tre point, da Esbjerg blev sendt hjem til Vestjylland med et nederlag på 1-2.

Med de fem sejre i streg har Brøndby på imponerende vis kæmpet sig tilbage i toppen og ligger nu klart nummer tre. Samtidig er der bare tre point op til ærkerivalerne fra FC København.

Stærkt arbejde af Niels Frederiksen og Brøndby.

Læs også:Ung AGF-stopper: Utrolig let at glide ind på holdet

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 16. runde

Læs også:Nyt gult kort til Riddersholm: Jeg har ikke en eneste meningsudveksling

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.