• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

EfB-træner er væk i halvanden uge: Kunne godt have brugt tiden på træningsbanen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lars Olsen er fortsat landstræner for Færøerne, og det job skal han passe de næste ni dage. Den tid kunne han godt have brugt på træningsbanen med sit kriseramte Esbjerg-mandskab, men omvendt er mange spillere også på landsholdspligter.

Af Anders Dehn

Normalt er det Superligaens trænere, der må undvære nogle af deres spillere i én eller to uger ad gangen, når spillerne skal af sted med deres respektive landshold. Hos Esbjerg fB skal Lars Olsen dog selv af sted.

Den nye cheftræner er fortsat landstræner for Færøerne, så efter kampen mod Brøndby IF søndag eftermiddag rejste han mod Nordatlanten i stedet for mod Vestjylland. Færøerne har nemlig to forestående EM-kvalifikationskampe mod Sverige og Norge.

Læs også:Ny Esbjerg-træner: Vinderen har altid ret - undtagen Åge Hareide

Olsen vender først tilbage den 20. november, skriver JydskeVestkysten, og dermed misser han halvanden uges træning. Den tid kunne han godt have brugt for at indstille sit kriseramte hold til sine idéer.

- Jeg vil ikke sige, at jeg ærgrer mig over, at jeg skal afsted, for det var jo den aftale, vi lavede med det færøske fodboldforbund, men det er klart, at lige nu kan vi bruge al den tid på træningsbanen, vi overhovedet kan få. Omvendt er der jo også syv-otte mand væk, så måske det ville være begrænset, hvad vi havde fået ud af det, siger Lars Olsen til JydskeVestkysen.

Læs også:Lars Olsen: Unge spiller ikke på grund af dåbsattest

De spillere, der rejser af sted med deres landshold, er Joni Kauko og Pyry Soiri (Finland), Jacob "Lungi" Sørensen og Daniel Anyembe (Danmark U21), Adrian Petre (Rumænien U21), Noah Nurmi (Finland U19) og Jonas Mortensen (Danmark U19).

Esbjerg tabte søndag 2-1 til Brøndby IF og forbliver dermed på 13. pladsen i Superligaen. Der er nu fire point op til Hobro IK og otte til både AC Horsens og SønderjyskE.

Til gengæld er der også tre ned til Silkeborg IF, som er eneste hold under EfB i tabellen. Netop SIF er modstanderen, når holdene - og Lars Olsen - vender tilbage fra landskampspausen.

Læs også:Lars Olsen til Esbjerg: Det er mildt sagt uambitiøst

Læs også:Lars Olsen afslører lidt af taktikken: Kauko skal være hængende angriber

Læs også:EfB-boss om Olsens år på Færøerne: Hans resultater taler for sig selv

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.